Poszt ITT

Fidesz-rendezvényen kampányolt a katolikus apát

Ferenc pápa otthon imádkozik, Dékány András lakossági fórumon kér szót.

A Vatikánban, Olaszországban és külföldön is megemlékeztek a tavaly március 13-án megválasztott Ferenc pápáról, aki rövid Twitter-üzenettel köszönte meg a jókívánságokat. Imádkozzatok értem! – erre kérte a hívőket az egyházfő a pápasága első évfordulóján. Ferenc kilencnyelvű Twitter-fiókján (@pontifex) üzent.


Fotó: Europress Fotóügynökség

“Az egyházfő a mai napon nem csinált semmi különlegeset. Szokása szerint imádkozott” – mondta az újságíróknak Federico Lombardi szentszéki szóvivő. Hozzátette: nem véletlen, hogy Ferenc pápa az évfordulóra visszavonult. “Az egyszerűséget és alázatot szereti, nem érzi magát sztárnak, Krisztust és nem önmagát akarja a középpontba állítani” – fogalmazott Lombardi atya.

A SkyTg24 olasz hírtelevízió felmérése szerint az olaszok Ferenc pápa három eddigi legkiemelkedőbb cselekedetének a tavaly szeptemberben a szíriai békéért rendezett békeimát tartják; azt a mondatát, melyben tavaly azt kérdezte, ki ő ahhoz, hogy a melegek felett ítélkezzen; és azt, hogy a Ferenc nevet választotta.

És most valami egészen más

„A templomban ugye nem politizálhatok, de itt azért elmondhatom” – emelkedett szóra Dékány András Sixtus zirci apát a helyi fideszes jelölt, Kovács Zoltán és Navracsics Tibor közös lakossági fóruma végén március 12-én. A fórum résztvevői felé fordulva elmondta: a választáson nem az a fő szempont, hogy elégedettek vagyunk-e egy párttal, hanem az, hogy bízunk-e benne. Utalt rá, szeretni kell a Fideszt, dicsérni, nevelni, mert „az a gyerek, akit szidunk, nem fog javulni, hanem maga is elhiszi, hogy rossz”.


Fotó: Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik