Poszt ITT

Royal Baby és OTP

Monarchia és hierarchia viszonyáról értekezik ezúttal az AlMa.

Egy demokratikus hierarchiában előbb-utóbb mindenki eléri saját inkompetenciaszintjét, hiszen addig emelkedik a ranglétrán, míg alkalmatlanná nem válik feladatai ellátására. Egy monarchiában legalább egy poszton elkerülhető a káros előléptetés, amely egyenlőképpen fenyeget mindenkit – emlékeztet az Alternatív Magyarországért (AlMa) mozgalom annak kapcsán, hogy az egész világ Katalin hercegnő és Vilmos herceg babájára vár, miközben Magyarországon az OTP körüli hírek tartják lázban az embereket.

A világ boldogabb! – állítja az AlMa, amely – miután a minap Parkinson törvényeit idézte – most az úgynevezett Peter-elv kapcsán azt fejtegeti, hogy bárkiről és bármely szervezetről is legyen szó, mindenki eléri azt a pozíciót, ahol inkompetenciaszintje miatt feladata ellátása meghaladja képességeit, vagyis teljesen alkalmatlanná válik pozíciójára. Ekkor bebetonozza magát e pozícióba.

A Laurence J. Peter által kidolgozott és róla elnevezett tézis érvényes ugyanúgy egy ország, mint egy kis cég vezetőire – emlékeztet az AlMa, amely szerint ezért üdítő, ha valaki úgy kerül pozícióba, hogy ezért nem tesz semmit. Ez kényelmesebb, olcsóbb és békésebb mindenkinek. Akinek uralkodnia kell, annak nem kell vágynia a hatalmat – emlékeztet az AlMa, hozzátéve, mennyivel kisebb kockázat egy uralkodó, mint sok-sok kiskirály.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik