Poszt ITT

Gerlóczy: A polinéz Koplárovics Béla

A tegnapi nap fontos dátum a 1600 lakosú Mangareva szigetének életében. A Rikitea városában született Lorenzo Tehau a Konfederációs Kupa mérkőzésén betalált Nigéria ellen.

A tegnapi nap fontos dátum a 1600 lakosú Mangareva szigetének életében. A Rikitea városában született Lorenzo Tehau a Konfederációs Kupa mérkőzésén betalált Nigéria ellen. Nehéz lenne ezt bármihez is hasonlítani. Mangareva szigeténél csak egyetlen sziget van közelebb a világ végéhez, a Pitcairn, ahová annak idején a Bounty legénysége elmenekült Bligh kapitány, és a brit hatóságok bosszúja elől. Aki el akar jutni arra a szigetre, annak előbb el kell repülnie Tahitire. Ez pusztán 24 óra. Innen két átszállással, 4 és fél órás repülőút következik Francia-Polinézia legtávolabbi sarkáig, Lorenzo Tehau szülőföldjéig. Onnan pedig már csak egy 32 órás hajóút a Pitcairn.

Szóval Lorenzo Tehau nem a világvégén született, hanem egy megállóra tőle. Jelenleg Papeetében lakik, és a Facebook tanúsága szerint boldog párkapcsolatban él Koralie Taereával. Bár a csapat 6-1-es vereséget szenvedett Nigériától, én mégis azt mondom, szép volt fiúk, és manuia, Lorenzo! Vagyis egészségedre, Lorenzo!

A POSZT itt! rovat már a Twitteren is! Kövess ott is minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik