Poszt ITT

Litkai Gergely: Gyakran Ismételt Kérdések

Lehet-e otthon a klinikai halál állapotába kerülni? Vagy csak klinikán? Mi történt a halakkal vízözön idején? Milyen régen volt az, amikor minden annyira jó volt, hogy korábban nem volt annál jobb? Iszol valamit?

Tudják mik azok a Gyakran Ismételt Kérdések? Igen? Felkészültek nagyon sok kérdésre? Kezdhetjük?

Van-e élet a halál után? És ha van élet utána, akkor mi a halál? Ha élet után élet van, akkor ez a közben lévő semmi? Lehet-e otthon a klinikai halál állapotába kerülni? Vagy csak klinikán? Otthonszülés-e, ha a szomszéd nappalijában szülünk? Vagy az Otthon Áruházban? Mi az élet értelme? És miért az? Miért gondolja bárki, hogy tudja, mi az élet értelme? És ha értelmetlen az élet, akkor van-e értelmes élet a Földön? Miért félünk a haláltól, mikor az élet veszélyes? Miért nem az élettől félünk?

Ha van túlvilág, ahol örökké élünk, miért ez alapján a pár földi év alapján dől el, hogy a fennmaradó 99,999999 százalékot hogy töltjük? És ha valaki a mennyországban paráználkodik? Azzal mi lesz az utolsó ítélet után? A túlvilágon mindenki büntetlenül félredughat? És harmadolják-e a poklot jó magaviselet miatt? És vajon mindenki olyan túlvilágra kerül-e, mint amilyenben hisz? Lehetséges-e, hogy egy katolikus özvegyasszony, aki a mennyországba kerül, utána hite ellenére újjászületik, mint gyermekkatona Ruandában?

Miben hisznek az ateisták? És ha hisznek, akkor azért, mert nem tudják? Minek teremtették a dinoszauruszokat, ha úgyis kihaltak? Miért nem teremtettek rögtön döglött dinoszauruszokat? Mi történt a halakkal vízözön idején? Van-e élet a Marson? És ha van, szarabb-e mint itt? Van-e éjszakai élet a Marson? Minek hívják magukat a földönkívüliek? Minek hívják magukat a határontúliak? És mi miért hívjuk őket határontúliaknak? És vannak-e határontúli földönkívüliek?


Sarah Bernhardt az első Hamlet-film címszerepében, 1900
Fotó: James Lafayette

Van-e költői válasz a költői kérdésre? Ki ölte meg Kennedyt? Ki ölte meg azt, aki megölte Kennedyt? Ki ölte meg a bulit? Miért volt régen minden jobb? Még akkor is, ha megölték Kennedyt? Milyen régen volt az, amikor minden annyira jó volt, hogy korábban nem volt annál jobb?

Szabadkőműves vagy? Buzi-e vagy? Pöttyös az inged? Buzi-e vagy? IMF-es-e vagy? Buzi-e vagy?

Sávos a kendőd, magyar-e vagy? Sávos az adórendszered? Magyar-e vagy? Pöttyös a Rudid? Túró-e vagy?

Hazudnak-e a politikusok? És ha nem, miért hazudják azt, hogy nem? Hazudnak-e a hírműsorok, ha elmondják, mit hazudtak a politikusok? Tudnak-e válaszolni a riporterek? Beleszámít-e az elmúlt nyolcévbe az elmúlt kettő?

Ás vagy vagy bés? Lenyeled? És az ások lenyelik? Te már mindent lenyelsz? Kinek áll ez érdekében? Családon belüli vagy kívüli? Családi vagy párkapcsolati? Sima vagy baltás? Tökös vagy TEK-es?

Lopnak-e a webshopokban? Van-e webkamera a webshopokban? Hanyas vagy? Hetvenes? Számhordozós vagy igazi? Lebeszélhető? Vagy már meg vagy győzve? Húszas? SMS-t kaptál? Iphone vagy Android? Windows Phone vagy Blackberry? Pedagógus? Á…

X-faktor vagy Voice? Barátok közt vagy Jóban rosszban? Homérosz vagy Alekosz?

Hogy lehet, hogyha a teljes lakosságból levonjuk a kétharmadot, négyötödöt kapunk? Miért százezer követője van az Egymillióan a sajtószabadságért mozgalomnak? Itt már senki sem tud számolni? Itt már mindenki Alekosz?

Bizonytalan vagy, vagy regisztrálós? Levélben szeretnél? Hülye vagy? Csak határontúli?

Ha van az alaptörvénynek asztala, miért nincs a költségvetésnek széke? Miért nem lehet erre leülni, mikor meghalljuk az újabb számokat? Nem vagy a számok embere? Te az emberek embere vagy? Á…

Félázsiai, vagy egészen az? Romkocsmás vagy sima? Iszol valamit? Főzöl valamit? Ha főzöl valamit, azt is megiszod? Magyar-e vagy? Gépezel-e? Már nem?

Hagyma, csípős mehet? Elvitelre lesz? Itt fogyasztod? Még valamit? Bubis vagy bubinélküli? Erzsébet-utalvánnyal lehet fizetni? Margitoknak is? SZÉP-kártyát elfogad? Ilyen csúnyán is?

Elmész? Nem is jössz vissza többet? Diplomás vagy? Orvos vagy? Iszol még valamit utoljára? Meghívsz?

Mikor lesz a válasz? Ki ez a köcsög? Meddig kell ezt még olvasni? Eddig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik