Otthon

Hollókőn az egekbe szöktek az ingatlanárak

szinok gábor/sokszínű vidék
szinok gábor/sokszínű vidék

Az ország legdrágább és legolcsóbb utcáit szedte össze az Ingatlan.com 500 ezer hirdetés vizsgálatával, köztük Nógrád megyéét is. A 2021-es – még nem a teljes évet felölelő – kínálatban az eladásra kínált lakóingatlanok utcái sorában Nógrádban Hollókő a legdrágább, Salgóbánya pedig a legolcsóbb, írta a nool.hu.

Kapcsolódó
Vidéken is sokat emelkedett az új lakás ára
Megingathatatlan a Győr, Debrecen, Szeged trió elsősége a vidéki újlakás-piacon.

A hollókői Sport utca ingatlanjait adják jelenleg a legmagasabb áron, átlagosan 728 ezer forintot kell egy négyzetméterért fizetni.

A Nógrád megyei ingatlanárakat ismerve ez már-már csillagászati összegnek számít, hiszen a lista első tíz helyén 388-508 ezer közötti négyzetméterárak szerepelnek.

Érdekesség, hogy 2020-ban a rétsági Takarék utcában voltak a legdrágább ingatlanok, ahol egy négyzetméter 270 ezer forintot ért.

Idén ezt a toplista második helyén álló balassagyarmati Fenyves út a maga 508 ezer forint négyzetméterárával és a nőtincsi Madách utca – 475 ezer forint négyzetméterenként – is túlszárnyalja az árával.

Nógrád megyében a legolcsóbban kínált ingatlanokat a kutatás szerint jelenleg Salgóbányán, a Jókai soron kínálják, ahol 20 ezer forintba kerül egy négyzetméter.

Az összehasonlítás kedvéért: 2020-ban a salgótarjáni Csokonai út lakóházait adták a legalacsonyabb áron, ott átlagosan 24 ezer forintot kellett fizetni egy-egy négyzetméterért.

Kapcsolódó
Felerősödött a kereslet a telkek iránt, és ez húzza magával az árakat is
A legtöbb településen 30-50 százalékkal drágultak a telkek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik