Otthon

Van olyan Tisza-parti település, ahol nincs már eladó nyaraló

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Bár a használt lakóingatlanok iránti kereslet növekedése és a drágulás tavaly megakadt, a nyaralók piaca erősödött, mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője a szon.hu megkeresésére.

A szakember szerint a pandémia megjelenéséig sok háztartás anyagi helyzete javult és egyre többen vették tervbe, hogy második ingatlanként nyaralót vásárolnak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Tisza-parton található Dombrádon az idén június elején négyzetméterenként átlagosan 105 ezer forintért kínálták eladásra az ingatlanokat, ez pedig 59 százalékos áremelkedésnek felel meg éves szinten.

A település polgármestere a lapnak elmondta, olyannyira népszerűek a nyaralóik, hogy most nincs is köztük eladó. Harsányi László szerint a koronavírus lehet a fő oka annak, hogy megyeszerte népszerűbbé váltak az üdülési célra vásárolható ingatlanok.

Kapcsolódó
Felújította a verandát, váratlan meglepetés fogadta a föld alatt
David Olson elsőre nem is tudta, hogy mit talált.

A politikus közölte, tavaly még 10-15 nyaraló volt náluk eladó, de mára ezek mind elkeltek.

Érdekesség, hogy az egyik értékesítésre váró ingatlant egy fővárosi testvérpár vásárolta meg, akik itt voltak a Tiszán vízitúrázni. Megoldott a szemétszállítás, rendben tartjuk a nyaralóövezetet, megfelelő az infrastruktúra, sőt az üdülőtulajdonosok kedvezményt is kapnak a strandbelépő árából

– sorolta.

Van egyébként olyan üdülőtulajdonos is, aki Dombrádról jár be a megyeszékhelyre dolgozni.

Kapcsolódó
Két euróra emelte a házak árát egy olasz falu
A lepukkant házakat egy euróért áruló olasz falvak közül egyértelműen Sambuca di Sicilia bizonyult a legsikeresebbnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik