Otthon

Három hét alatt készült el a mutatós vendégház

Két főnek tökéletes kikapcsolódást és kényelmet kínál a házikó.

Alla Ponomareva és férje, Garrett idén úgy határoztak, hogy az otthonukhoz közeli erdő szélén vendégházat építenek az amerika Montana államban, Missoulában. Egy percig sem gondolkodtak azon, hogy kivitelezőt keresnek: ők maguk valósították meg elképzeléseiket – mint összesítésükből kiderült, alig 700 dollárból.

Csupán egy tervezőt, Derek Diedricksent vonták be a projektbe. Az építész nagy rajongója a miniportáknak, s mivel Ponomareváék is ilyet szerettek volna, készséggel segített.

A fotókon is látszik, hogy a házikó alját megemelték. Az aljzat, a falak, az ablakok, a lépcső, a bejárati ajtó és a tető is újrahasznosított anyagokból készült. Egy öreg fa rönkjét pultnak alakították át, míg a fóliás falszakasz a természetes fénynek enged utat – és kinyitható.

A házaspár 3 hét alatt építette meg a 24 négyzetméter alapterületű vendégházat, melyben a már említett pult és néhány polc mellett két egyszemélyes – de összetolható – ágy szolgálja a kényelmet.

A tetőn elhelyezett napelem elegendő villamos energiát biztosít az okostelefonok és más, energiát igénylő eszközök feltöltéséhez, míg a kempingkályha és a néhány edény, serpenyő egy-egy gyorsan elkészíthet snack vagy fotó ital elkészítéséhez szükséges.

A miniporta tartozéka néhány függőágy és kempingszék is.

A vendégházban nincs víz és WC. Szabadtéri illemhely és tisztálkodó rövid sétával érhető el.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik