Otthon

Hagyományostól a modern stílusig: 30 ötlet kandallóra hangolva

A kandalló az otthon lelke, érdemes átgondolni, milyen stílus mellett döntsünk.

Egy rusztikus kandalló otthonunk lelke lehet. Ez képviseli ugyanis azt a helyet, ahol az egész család beszélgethet és kellemes pillanatokat tölthet együtt. Ha felújításban gondolkodunk vagy csak még álmodozunk érdemes ötleteket, ihletet meríteni  az alábbi otthonokból.

Valljuk meg, a vidéki élethez a legjobban illeszthető stílus a rusztikus. Ennek a miliőnek tökéletes főszereplője lehet egy kandalló. Egyedülálló, karakteres megjelenése szükségessé teszi, hogy az adott helyiség és az otthon stílusához igazodjon, ellenkező esetben stiláris zavart hozunk részre, ami sem a szemnek, sem a léleknek nem tesz jót. Éppen ezért a belső tér kialakításakor szenteljünk nagy figyelmet arra, hogy milyen méretű és milyen stílusú kandalló illik az adott környezetbe.

Tévedés azt gondolni, hogy egy kandalló csak hatalmas terekben helyezhető el.

Egy egyszerű lakóterületre is bátran tervezhetünk, de ötletelésünk után érdemes kikérni szakember véleményét. Egy biztos, ma már a legtöbb lakásba elhelyezhető valamilyen típusú kandalló. Döntsünk a legideálisabb mellett.

A kandalló lehetővé teszi, hogy kapcsolatban maradjunk a természettel, mivel a leggyakrabban használt anyagok fából, kőből  állnak.

A fa kétségtelenül jó hőforrás, és olyan jellegzetes elemnek tekinthető, amely alkalmas arra, hogy átadja az üdvözlő, otthon melege érzését. A kanapén ülve, a szeretett személy mellett, természetesen a kandalló előtt élvezhetjük a legjobban a meghitt pillanatokat. A rusztikus kandalló ismét a figyelem középpontjába került. A rusztikus belsőépítészet dominánssá és lenyűgözővé teszi a környezetünket.

Kellemes meleg, családi hangulat, magával ragadó kifinomult design és tökéletes harmónia. Ezt nyújtja minden otthonban egy kandalló.

A kandalló burkolata csupán ízlés. A kő, mint hagyományos elem a legfontosabb anyag az általunk kiválasztott képeken. A tervezésnél és kialakításnál érdemes figyelni arra, hogy a rusztikus stílus alapelvei mellett a modern belsőépítészet trendjei is megjelenjenek és harmonikusan ötvöződjenek.  A kandalló kialakításánál a fehér, a bézs és a fekete kövek előnyösek. A rusztikus kő szabálytalan méretű, így ilyet válasszunk, ha szeretnénk, hogy a természetes megjelenés domináljon.

A városban élők körében is egyre kedveltebb

Ha valakiben felvetődik a gondolat, hogy a nappalijába kandallót építsen, akkor érdemes számolnia azzal, hogy elképzelhető, hogy az egész helyiséget, sőt talán az egész otthont át kell alakítani. Ha szép eredményt szeretnénk, akkor előfordulhat, hogy a kandalló stílusához  újra kell öltöztetni a lakást. Meleg színek, mint a piros és narancs, pasztell árnyalatok, mint a bézs, krém és törtfehér, valamint természetes anyagok használata javasolt az egységes kép kialakításáért.

Ahol megoldható, ott mindenképp javasolt, hogy a fagerendák is láthatóak legyenek.

Ez az építészeti elem szinte elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban olyan benyomást keltsen, amit egy vidéki házban “elvárható”.

A modern változatok is elegáns látványt nyújtanak

Forrás/fotók: casaideefaidate

10 tipp azoknak, akik skandináv otthont szeretnének
Ahol fontos a lakások otthonossá tétele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik