Otthon

Elszálltak az albérletárak

A bútorozott és bútorozatlan lakások között szinte már nincs árkülönbség.

Bár a múlt hónap kissé álmosabban telt a lakáspiacon, augusztus végén helyre állhat a világ rendje. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa úgy látja, aki most kezd el albérletet keresni, már kicsit elkésett és gondolkodási idő nélkül kell döntést hoznia – írja a ProfitLine.

A szakember tapasztalatai szerint mivel az egyetemisták nyár elején megrohanták a piacot, nehéz kifogni a jó lakásokat, és azok nagyon drágák. Az albérleti díjak az utóbbi időben jelentősen megemelkedtek, a bútorozott és bútorozatlan lakások között szinte már nincs árkülönbség.

Egyre jellemzőbb, hogy míg eddig az esetek többségében párok, barátok költöztek egy adott albérletbe, most akár hárman-négyen is összefognak, hogy csökkentsék a költségeket.

Gadanecz Zoltán azt tanácsolja, hogy albérletkereséskor mindig legyünk résen, figyeljük a friss ajánlatokat és reagáljuk le gyorsan a helyzetet. Nincs már gondolkodási idő, pénzzel kell érkezni a kívánt lakáshoz. Erős döntő tényező továbbá az üzletelés emberi oldala, ezért érdemes mosolyogni a tulajdonosra és kedvesen tárgyalni vele…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik