Otthon

Két lámpabura is elég a romantikus kerti hangulathoz

Ha szeretnénk kertünk világítását egyszerű különleges megoldással fűszerezni, akkor itt a lehetőség. Mutatunk egy napjainkban trendi kültéri gömbvilágítást, amit mi fillérekből kihozhatunk, míg az üzletekben igen szép summát kérnek majdnem ugyanezért.

A megoldás nevetségesen egyszerű. Valószínűleg életünkben már legalább egyszer selejteztünk  gömb alakú opálos üvegű lámpaburát.  Ha mindezt nem lomtalanítással oldottuk meg, akkor valószínű, hogy megtaláljuk valahol a pincében vagy a padláson.

Jó hír, hogy bolhapiacokon is olcsón beszerezhetünk ilyen gömböket. Következő lépésként mindössze annyit kell tennünk, hogy megkeressük hozzá a mindig bosszantóan összegabalyodott és sokszor csak félig világító karácsonyi izzókat és beledugjuk a gömbünkbe, gömbjeinkbe. Hosszabbítóra is szükségünk lesz, főleg ha többet is elhelyezünk, márpedig érdemes többet lerakni, a   látványosabb hatás érdekében.

Rejtsük el a kábeleket, szórjunk rá kevés földet, takarjuk el fűvel. Használjunk hozzá környezetbarát, energiatakarékos izzókat, így az energiafogyasztásunk sem szökik az egekbe, ha esetleg feldekoráljuk az egész kertet velük. Tökéletes, nyári, őszi estéink lesznek, pazar hangulatvilágítással!

Nappal és este is jól mutat    

Forrás: homedesign.com

Örökzöld sövényként díszít a környezetbarát borostyán
Ha a kertben szükség lenne egy azonnal használható, élő zöld falra, akkor a borostyánfal lehet a megoldás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik