Otthon

Hol rejtőzködnek a szúnyogok a ház körül?

A bosszantó repülő rovarok ellen a legjobb védekezés a megelőzés, úgyhogy itt az ideje elkezdeni. Amint a hőmérséklet átlépi a tíz Celsius-fokot, az udvarban lévő bármilyen állóvíz egy szúnyoglárvákkal teli ketyegő időzített bombává változik. Összeszedtük, hogy melyek azok a helyek, amikre különösen oda kell figyelni.

Ponyva

Ha ponyvát használunk a téli tüzelőfa leborítására, vagy a medence betakarására, hetente legalább egyszer rázzuk meg alaposan. A ponyván megmaradó esőcseppek akár több ezer lárvának a melegágya is lehet.

Hosszú fű

A szúnyogok imádnak a megnőtt, hosszú szálú fűben rejtőzködni. Hacsak nem szeretnénk rovarhotelt nyitni a kertben, rendszeresen és teljes egészében nyírjuk a gyepet, így kevésbé lesz vonzó a szúnyogoknak, de annál inkább tetszik majd a járókelőknek.

Gyermekmedencék

Minden szúnyognak egy centiméterre van szüksége a szaporodáshoz. Lefordítva ez annyit tesz, hogy amint kiszállnak a gyerekek a medencéből, öntsük ki belőle a vizet.

Madáritatók

Az egyik leggyakoribb “fészkelő” helye a szúnyogoknak, az emberek többsége ugyanis ahelyett, hogy kicserélné az itatóban a vizet, megvárja, míg esővízzel töltődik fel.

Dísztavak

Ha nem szeretnénk, hogy a szúnyogok a kert ékességén petézzenek le, érdemes megfontolni néhány szúnyogirtó fogasponty vásárlását.

Homokozók

Az árnyékos, nedves homokozók egy kiadós eső után kitűnő terepet biztosítanak a szúnyogoknak a peték lerakására. Tegyük át a mini játszóteret egy naposabb részre, és kenjük be naptejjel a gyerekeket, mielőtt kimennek szórakozni.

Kutyatál

A kutyáknak is szükségük van hidratálásra a forróságban, de ne hagyjuk sokáig állni a vizüket, mert azzal csak a szúnyogoknak teszünk jót.

Kavicsok

Az emberek által gyakran figyelmen kívül hagyott szúnyogszaporodási hely, ezért érdemes rendszeresen kitisztítani és ügyelni rá, hogy száraz maradjon. Gondolunk itt egy sziklakertre, vagy egy kavicságyra.

Gumiabroncsok

Ha otthon tartja a pótalkatrészeket, vagy gumiból készített hintát a gyermeknek, ügyeljen rá, hogy ne vizesedjen, mert a szúnyogok sosem alszanak.

(House Beautiful)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik