Otthon

17 különleges ágyvég, ami hálószobánk dísze lehet

A hálószoba legfontosabb darabja az ágy. Fontos, hogy kényelmes mutatós és szép legyen.

Az ágyvég a hálószoba azon része, amit érdemes kiemelni, különlegessé tenni, hisz ez is meghatározza majd annak hangulatát.  Lehet rusztikus, modern, bohém vagy elegáns… de a maga nemében mind egészen egyedi.  Összegyűjtöttünk néhányat a legjobbakból és legötletesebbekből!

Rusztikus stílusban, fával

A fa nagyon sokoldalú anyag,  amit remekül ki is használunk.  Ha a rusztikus stílus kedvelői vagyunk , az ilyen vagy ehhez hasonló fából készült  ágyvégeket nekünk találták ki.  Önmagában is gyönyörű  egészen a mennyezetig felhozva, de ha  normál méretű dobjuk fel  egy szép szőnyeggel és máris különlegesebb  ágyvégünk lesz. Ha  vidékiesebb hangulatot szeretnénk  maradjunk a természetes formáknál.

Modern , fiatalos minták

Ha szeretnénk modern mintákkal feldobni a szobát,  válasszunk mintás ágyvéget. Ötletes és költséghatékony megoldás ha mi magunk  festjük fel a mintákat az ágy mögötti falra. Készíthetünk kárpitozott hátfalat  vagy akár a manapság nagyon divatos falpanelek között is bőséges a kínálat.

 Arany elegancia

Az elegancia kedvelői vagyunk? Királyi baldachin, aranykeretes antik tükör vagy modern ágyvég sárgaréz  falikarokkal. Szeretnivaló megoldások ha királyként és/vagy királynőként  szeretnénk indítani a napjainkat.

Fémmel, csipkézetten

Stílusos megoldások fával, játék a térrel

A következő fából készült  ágyvégek nemcsak ötletesek, de kivitelezésük is gyönyörű. Játék a térrel és a fényekkel. Ugyanis mindkét hátfalban beépített  világítás található, amely még exklúzívabbá teszi az egyébként is  különleges falat. A harmadik megoldás  is érdekes, viszont ahhoz,hogy térbe helyezzük az ágyat és ne a fal mellé, ahhoz  nagy hálószoba szükséges.

Bohém  ötletek bohém embereknek

Végül ,de nem utolsósorban pedig csak a „legbátrabbaknak” a DIY kedvelőknek és a bohémeknek ajánljuk ezeket a vidám ágyvégeket. Párnák, vicces és romantikus könyvek a könnyed álmokért, papírból készült virágok és  tábla egyedi faliratokkal.  Csodásak!

Szerző: Horváth Rita

Fotók: hgtv, freshome, housebeautiful, casaidee

Bámulatos dekorációs lehetőségeket rejt a trendi kőkosár
A kővel töltött fémrácsokból készült kosarak kerti alkalmazásának elképesztően szép lehetőségei vannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik