Otthon

Bámulatos dekorációs lehetőségeket rejt a trendi kőkosár

A kővel töltött fémrácsokból készült kosarak kerti alkalmazásának elképesztően szép lehetőségei vannak.

Gabion kifejezéssel egyre több helyen találkozunk, ami az olasz „kas” vagy „kosár” szóból ered, de több nyelven használják a „kőkosár”, „kőbox”, „kődoboz” elnevezést is. A kővel töltött fémrácsokból készült kosarak kerti alkalmazásának egyre nagyobb divatja van. Ezek a megoldások súlyuknál fogva biztosítják például egy rézsű vagy mederpart állékonyságát.  A gabion kosarakhoz tűzött horganyzott, hegesztett acélrácsoknak azonban egyéb széles skálája használható, úgymint kerítések, kerti bútorok vagy akár falburkolatok is.

Inspirációk az ezerarcú kavics otthoni felhasználására
23 zseniális ötlet, ami a természet segítségével új színt visz életünkbe.

A kerítés is lehet izgalmas, készülhet többféle anyagból. Például, a  fa és a  kő kombinációja abszolút ideális egy épület elkerítéséhez. Jelen esetben inkább a kerítést kiegészítő  designelem  a  mintegy szoborként  magasodó kövekkel feltöltött szépség.

Fotó:minolta

Szintén fa-kő kombináció, ahol a kőoszlopok szintén a kerítés részét képezik.

 Ez is gyönyörű megoldás, ha szeretjük az anyagokat kombinálni. Mintha egy várkert fala lenne. Nagyobb, rusztikus köveket válasszunk és a hatás biztosan nem marad el.

Ilyen és ehhez hasonló csodákat alkothatunk, ha különböző színű kövekkel  dolgozunk. De fontos, hogy mielőtt neki esünk, jól át kell gondolni, megtervezni a mintát amit nap, mint nap  viszont szeretnénk látni.

Dobjuk fel vele a teraszt! A modern stílusú terasznak is remek kiegészítő eleme a kövekkel kirakott fémrács. Teljes mértékben kielégíti a lakástulajdonosok azon igényét is, hogy  privátabb szférát biztosít. 

Ez a terasz valóban káprázatos! És a sánckasokból folyó víz tette fel az i-re a pontot.

Magasabb teraszok  szegélyeként is szolgálhat. A fűcsomók teszik barátságosabbá, a lapos kövek pedig  még különlegesebbé.

Amikor eszméletlenül dekoratív, például foszforeszkáló kövekkel. A kő egy természetes anyag, nagyon közel a természethez  és sok lehetőséget rejt magában. Íme egy a sok közül:  a foszforeszkáló kőfal. 

Íme a világ legelragadóbb kaspói

 

Virágokkal komponált

Amikor rá is ülhetünk

Ezek látványelemként is szolgáló „kőpadok” több stílusú otthonba, kertbe is beágyazható megoldás. Nagyon igényesen kivitelezhető, és  ez igen sarkalatos pontja ennek a fémrácsos- köves megoldásnak.

Végül lehet extrémül pazar is

Szerző: Horváth Rita

Fotók: jgsdesigns,  homedit, banyontreedesign

Ajánlott videó

Olvasói sztorik