Otthon

Akácból készült kerti bútor: tartós megoldás a pihentető környezetért

Támfalak, ágyások, virágládák és hidak gyártására is kiválóan alkalmas.

A kerti bútorral kapcsolatban alapvető elvárás, hogy legyen szép, ízléses, környezetbe illő, praktikus és értékes. A természetes alapanyagú kerti bútorokkal szemben a legszigorúbb elvárásokat azonban maga a természet támasztja. A hőingadozás, a csapadék, a gombák, a napsugárzás, a rágcsálók, a rovarok azonnal megtámadják a bútort és megkezdik az újrafelhasználást. A természet könyörtelen kihívásaira az egyik legcsodálatosabb alapanyag, az akác felel.

Fotó: robiniadroup.hu

Ellenáll a természet kihívásainak

Az akácfa kétségkívül a legellenállóbb, kültéri felhasználásra leginkább alkalmas fafaj hazánkban. Rendkívüli teherbírása és az időjárási hatásokkal szembeni rezisztenciája biztosítja, hogy a kerti bútorok nemcsak gyönyörűek lesznek, de hosszú éveken át élvezhetjük az általuk nyújtott kényelmet, és bármelyik darabja igazi éke lesz kertünknek.

Az akác jól bírja a hőmérséklet változásokat, a csapadékot és az UV sugárzást, emellett rendkívül tömör és kemény. A benne lévő természetes védővegyületek – csersavak és robinetin-féleségek – biztosítják a különböző rothasztó gombák és kártevő rovarok távol tartását, így az elkészült kerti bútor sok éven keresztül kiszolgálja használóját.

Fotó: naidesuss.hu

Legyen szó akár egy egyszerű kerti padról, akár egy egész terasz berendezésétől, az akácfából készült kerti bútorok tökéletesen illenek a megálmodott otthon környezetébe.

Tartós megoldás a pihentető környezetért

Fotó: jysk.hu

Az első osztályú akácfa nem csak a klasszikus kerti bútorok, hanem kiegészítő eszközök, támfalak, ágyások, virágládák és hidak gyártására is kiválóan alkalmas. Élettartama napnak és esőzésnek kitéve, a talajjal érintkezve is rendkívül magas. Ezért is biztos, hogy az akácfából készült kerti bútor hosszú távon is kiszolgálja az igényeket.

Kiemelt kép: ronkbutor2000.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik