Otthon

Felejthetetlen emlék a kerti esküvő

Sok minden figyelni kell a saját portánkon rendezett ünnepség lebonyolításával.

Egy szabad ég alatti esküvői helyszín tökéletes feldíszítése igencsak próbára tehet bárkit. A nyári melegben sokan választják a templomi ceremónia és a fogadás hagyományos helyszínei helyett a kertben rendezett ünneplést – már aki megteheti valamelyik házastárs vagy barát portáján.

Sok teendőt kíván a szervezés

Fotó: prweb.com

Mielőtt a meghívókkal, innivalóval vagy ételekkel kapcsolatos döntéseit meghozná, fontos, hogy megbarátkozzon a szabadtéri területtel. A kertek és az udvarok remek hátterét képezik egy virágos, vagy a természet által inspirált dekorációnak.

Mikor egy szabadtéri esküvő tematikájának kiválasztásáról van szó, a menyasszonynak és a vőlegénynek a következő dolgokat kell szem előtt tartania:

● Melyik az a színpaletta, melyek az udvarban természetesen is előfordulhat?

● A kert melyik részében képzeli el a ceremóniát és vajon elhelyezhető-e ott minden meghívott?

● Vannak-e fűcsomók a kertben, amiket nem ártana eltűntetni az esemény előtt?

● Milyen növények virágoznak az esküvő idején?

● Kell-e még olyan virágokat ültetni, melyeknek szükségük lehet egy bizonyos időszakra, hogy a talajhoz tudjanak alkalmazkodni?

A kerti vagy udvari esküvő előkészületei

Fotó: weddingexperience.in

Miután az alapvető kérdésekre megvan a válasz, a leendő ifjú pár elkezdheti a szervezést. Habár ideális esetben jó időjárásra számít mindenki, kell egy megoldás arra is, hogy mi történne, ha eső esne vagy borongós az idő?

● A székeket kölcsönözniük kell-e majd a ceremóniára és a fogadásra?

● Egy sátor bérlése megteszi majd a megfelelő szolgálatot eső vagy kedvezőtlen időjárás esetén?

● Olyan kihangosító rendszert kell kölcsönözni, mely a természetben hallható zajok ellenére a vendégek számára jól hallhatóvá teszi az elhangzottakat.

● Mi ad helyet majd az esküvői ceremóniának? Egy kis kerti pavilon vagy egy lugas pont megfelelő lehet egy szabadtéri ceremónia hátterének.

● Melyik napszakban lesz majd a ceremónia és a fogadás? Esti időpont esetében gondolni kell a megvilágításra.

● Milyen mosdóhelységek állnak majd a vendégek rendelkezésére? Szükség lesz esetleg egy hordozható mosdóegység bérlésére?

Fotó: ourweddingideas.com

Ahogy az esküvő időpontja közeledik, az esküvői helyszín előkészítése és rendezése egyre nagyobb figyelmet igényel. Ha időben elkezdik a rendbetételét, az esemény előtti hetekben már sokkal könnyebb dolguk lesz.

Figyelni kell a hajrában is

Ahhoz, hogy a szabadtéri helyszín feldíszítésére elegendő idő maradjon, legalább két nappal korábban meg kell érkeznie az összes kölcsönzött tárgynak.

Egy nappal az esküvő előtt nem árt hívni egy kert-karbantartó csapatot, hogy tisztára varázsolják a terepet. A cserepes virágokat és egyéb dekorációkat korábban is el lehet helyezni, míg a szalagok a kerítésre vagy a fákra elég, ha csak a lagzi reggelén kerülnek fel.

Fotó: ourweddingideas.com

Fontos teendő az ünnep előtt szólni a szomszédoknak, hogy ne érje őket kellemetlen meglepetésként a hangosnak ígérkező este. Általában egyébként a szomszédok nagy része örül, ha sok boldogságot kívánhat az ifjú párnak ezen a különleges napon.

Via Álompár  – Kiemelt kép: arawedding.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik