Otthon

Fürdőszoba, az otthon szentélye: mutatjuk a 6 legújabb trendet

Ha fürdőszoba felújításán törjük a fejünket, és érdekelnek az aktuális trendek akkor mindenképp érdemes elolvasni és megnézni ezt a rövid gyűjteményt. A mintás csempéktől a szabadon álló kádon át,  6 főbb trend uralkodik az idei évben.

Osztott üveges zuhanyzók

A keret nélküli üvegfalak  már több, mint egy évtizede népszerűek, mivel minimális karbantartást igényelnek  és letisztult dizájnjuk beleillik a modern enteriőrökbe.  Az ipari stílus megjelenésével együtt  viszont felütötte a  fejét egy másik megoldás is, méghozzá az osztott üveges zuhanyzók, fekete kerettel. Ipari mivolta ellenére igazán elegáns, tehát más stílussal is szépen kombinálható.

Fotó: roost.interiors
Fotó: lifestyle-la.com
Fotó: cmnaturaldesigns.com

Szabadon álló fürdőkádak

Igazi spa élmény! Először is, roppant stílusos megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának, és igazi wellness hangulatot varázsolhatunk vele. Jó tanács, hogy  a  burkolatot és egyéb kiegészítőket érdemes a kádhoz választani – ha ilyen kád mellett döntünk-  nem pedig fordítva. Meghatározó eleme lesz a helyiségnek, tehát emeljük ki szépségét!  A következő jó tulajdonsága, hogy bárhol elhelyezhető a térben.  De! Nagyobb méretű fürdőszobában  és hálószobában érvényesül a legjobban.

Fotó: 50deegres.com
Fotó: fernsantini.com
Fotó: jennifer worts

Kerek tükrök

A kerek tükrökkel lágyíthatunk a legkönnyebben a modern fürdőszoba kemény vonalain, és bájos megjelenést kölcsönözhetünk neki. Találunk fémes vagy fából készült kerettel, sötét színekben, természetes felületekkel és fémes árnyalatokkal, vagy gyakran keret nélkül is. Tehetünk kettőt, vagy akár csak egy túlméretezettet, mindkét esetben szemet gyönyörködtető.

Fotó: ristorantesunterracealassio.com
fabrikate.com

Lebegő bútorok

A mosdószekrény fontos része a fürdőszobának. Egyrészt elrejti a csaphoz tartozó  vízvezetékcsöveket és tárolóként is funkcionál. Néhány éve jelentek meg   a lebegő bútorok és rendíthetetlenül a trendek élén állnak. Hogy miért? Először is légiesek, nem tűnnek olyan terjedelmesnek , és ez nagyon fontos a kisebb fürdőszobákban. Másodszor pedig nagyon letisztult és minimalista dizájnja miatt könnyen illeszkedik a modern fürdőszobákba, miközben elég tároló helyet is biztosít.

Fotó: customdesigncab.net
Fotó: joshwynneconstruction.com
Fotó: studiotalo.com

Kreatív tárolók

Íme 3 kreatív, vidám és takarékos  tároló ötlet, melyek segítenek  stílusosabbá tenni a fürdőszobát.

Fotó: memorabledecor.com
Fotó: boredart.com
Fotó: countryliving.com

Mintás csempe

A mintás csempék is virágkorukat élik. Sokféle dizájnnal,  több méretben, különféle színekben és vicces nyomtatott felületekkel is  fellelhetők a piacon.  Különböző minták keverékét is használhatjuk a drámaibb hatás elérése érdekében, de akár egyféle mintával is meghatározó eleme lesz a fürdőszobánknak.

Fotó: designponge.com
Fotó: download.com

Szerző: Horváth Rita lakberendező

Illatfelhőt árasztanak a zuhanyzóban a fürdőcsokrok
Abban a pillanatban, mikor megengedjük a vizet, a gőz aktiválja az illóolajokat az aromaterápiás növényekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik