Otthon

Hullámok háza, ahol tökélyre vitték az otthon fogalmát

24.hu
24.hu

2017. 05. 31. 09:09

Egy álomház, ahová a tenger hullámait is beleálmodták, és igen jól tették.
Korábban a témában:

Sokan vannak, akik szeretik a vizet, de ennek a háznak a tulajdonosai egyenesen imádják. A „hullámok háza”  Santa Barbara egyik Csendes Óceánra néző negyedében  épült, még az 1970-es években. 4 éve eladósorba került, és miután megvásárolták, kezdődhetett az újratervezés.

Az új tulajdonosok határozott elképzeléssel kezdtek a ház felújításhoz, és az eredményt látva, még egy külső szemlélő is elismerően véleményezheti. A szakértők, élén Mitch Williams tervezővel professzionálisan megvalósították azt, amit a háziak megálmodtak.

A ház eredeti formáján nem történt számottevő átalakítás.

Az ablakok és a tető cserére szorult, ezenkívül a központi fűtést és a légkondicionálást kellett megoldani. Az épületben majdnem minden hullámos, a ház, az ablakok és a berendezés nagy része. Nagyon kevés egyenes vonalat találunk, és igazi boltívek sincsenek. Minden elliptikus,  szabadformájú.

Az egyáltalán nem mindennapi, kicsit hóbortos álomházban 2 hálószoba, egy nappali, étkező- és konyha , valamint  2 fürdőszoba kapott eredetileg helyet, melyek funkciója megmaradt az átalakítás után is.

A konyhát új munkalappal és szekrényekkel frissítették fel, a minimalista megjelenést azonban  szándékosan  meghagyták. A tölgyfa léc tökéletesen illeszkedik a kerekített formákhoz és a mozaikcsempe munkalaphoz.

Fotó: Mitch Williams Construction

A kandalló érintetlen maradt.  Nagyon fontosnak tartották, hogy eredeti formájában tartsák meg ezt a darabot.

Fotó: Mitch Williams Construction

Az emeleten lévő hálószobában sem volt szükség nagyobb átalakításra, csupán az ablak íveit változtatták. A szoba reggeltől estig fényárban úszik, a kilátás is pazar, így nem túlzás azt mondani, hogy ebben a szobában nem csak lefeküdni, de felébredni is élmény lehet.

Fotó: Mitch Williams Construction

A ház szinte minden részén újratervezték az ablakokat, további dinamikát és fényt adva ezzel a háznak. Figyeltek arra is, hogy ha valaki belép egy helyiségbe, milyen panoráma tárul elé.

Az emeleti fürdőszobában az  Onyx pultok és zuhanyfalak jól illeszkednek a ház stílusához. A márványtáblák az üveg  vonalát követik, és a hullámos mintázat is tudatosan került a helyiségbe.

Fotó: Mitch Williams Construction

A teraszburkolat jelentős károkat szenvedett, így  eltávolították a régit,  és új   brazil ipe faburkolatot kapott. Az első emeleti fürdőszoba, a nappali és a hálószoba ajtaja panorámás teraszra nyílik, míg a földszinten lévő méretéből fakadóan a társasági életet központja.

Fotó: Mitch Williams Construction

Végezetül a non plus ultra, avagy a bónusz a vendégtorony, mert a hullámok háza ilyet is rejt. A már kívülről is impozáns külön-bejáratú épületrészt is igényesen alakították ki, így az ide érkező vendégek, biztos, hogy felejthetetlen élményekkel távoznak.

Fotó: Mitch Williams Construction
Fotó: Mitch Williams Construction

A cél a ház korszerűsítése volt, de a jóval magasabb szintű minőséget, az újszerű megoldásokat és az érték- és eredetmegóvást együtt kellett megvalósítani. Ez volt a projekt legnagyobb kihívása.

A fotókat tekintve elmondhatjuk, a megvalósítás tökéletesen sikerült.

Via/today – Horváth Rita

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.