Otthon

Egyetlen kaspóból is varázsolhatunk igazi tündérkertet

Már biztosan látott mindenki magazinokban vagy interneten tündérkerteket. Igazán varázslatos hangulatot teremtenek, mintha más világba csöppentünk volna. A kerti törpék elbújhatnak ezek mellett!

A tündérkertek már elindultak hódító útjukra. Szebbnél szebb apró, mesés, elemekkel dekorálhatjuk kertünk, teraszunk egy-egy szegletét.

Ha vásárlás helyett inkább a kreatív megoldásokat szeretjük, akkor készítsük el a saját tündérházikónkat. Nem lesz másra szükségünk csak egy terrakotta kaspóra és még néhány könnyen beszerezhető apróságra. Úgy tűnik nagyon egyszerű szóval, miért is ne tegyünk egy próbát?

Mesés varázslat, avagy így hódítanak a tündérkertek
Azt mondják, a tündéreknek mágikus erejük van. Miért ne "vonzanánk" be kertünkbe?

 

Először is keressünk otthon vagy vegyünk egy számunkra megfelelő kaspót. Szükség lesz egy szatyor kavicsra, egy kis csomag mohára, ragasztóra. Ezeket hobbiboltban beszerezhetjük. A tündérkertes hozzávalókat pedig interneten is megvásárolhatjuk, ha nincs a környéken ilyen üzlet.

Ha megvan minden hozzávaló, lássunk hozzá!

Kezdjük az ajtóval. Nedvesítsük meg a kaspót a ragasztó felkenése előtt, majd ragasztózzuk be az ajtó felületét, és ezt követően jöhet is a bejárat.


Ha az utasítások szerint járunk el, akkor 30 percig hagyjuk száradni a ragasztót.Ha biztosra akarunk menni, nyomást is gyakorolhatunk rá. A képen látható mód is jó megoldás, vagy ha van más ötlet akkor azt alkalmazzuk. Van olyan ragasztó ami fehérre szárad, nem kell megijedni. Vágjuk le óvatosan ollóval vagy takarjuk el mohával a kényes részeket.


Az ablakunk felhelyezése a következő lépés. Mivel az ablak súlya valószínűleg könnyű lesz ezért nem lesz szükség plusz rögzítésre a száradás ideje alatt.

Miután az ajtó és az ablak megszáradt, a kavicsok is jöhetnek. Ha nem akarjuk a száradási idő alatt tartani a köveket, használjunk erősebb ragasztót.


Egyszerre csak az egyik oldalán dolgozzunk. Majd hagyjuk száradni egy napig, és akkor biztosan a helyükön maradnak a kavicsok.Érdemes megtámasztani a kaspót száradási idő alatt.  Második nap pedig jöhet a másik oldal. Tehát ez a lépés 2 napot vesz igénybe.

Ezután töltsük kis a réseket mohával. Nem kell hozzá más csak egy pici ragasztó és rásegíthetünk fogpiszkálóval, hogy biztosan megragadjanak a rések között. Ha van lehetőségünk a kertünkből vagy a környékünkről mohát szerezni akkor csak menjünk ki a szabadba és szedjünk egy-két maroknyit.

Nézzük milyen szépen kitöltötte azokat a réseket!


A tündér házunk kész is már csak a növény hiányzik belőle. Így néz ki a ház miután mindent felraktunk rá és hagytuk megszáradni..Nagyon bájos,igaz?

Végül ültessük bele kedvenc növényünket és tegyük ki olyan helyre ahol gyönyörködhetünk benne. Készíthetünk hozzá egy kis kertet is, hogy teljes legyen a kép. Csigaház, egy-két tündér kerti bútor és a ház készen is áll a tündérek fogadására.

Via/ life creatively organized

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik