Otthon

36 ablak újrahasznosításával épült a tóparti pihenőház

Hobbitelken, vidéki birtokon, netán egy patak vagy tó partján igazán jól mutat egy ilyen épület.

Hatalmas fa lombja alá épült egy svédországi építész iskola használt ablakokból megálmodott rusztikus háza. A „szerkezet” egy mólószerű, beton talapzatra rögzített gerendákon áll, mely arra is jó, hogy a tó megemelkedő vízszintje esetén szárazon maradjon.

A pihenőház egyik fala mészhomok téglából készült, a többi oldalt és a belső elválasztó falat 36 darab régi, nagy méretű ablak újrahasznosításával varázsolták a szemnek is nagyon vonzóvá. A padlózat és a plafon fa, a tető pedig hullámos fémlemez.

Mint a fotókon is látszik, a belső tér két részre oszlik, amelyeket 6 egymással illeszkedő ablak választ el egymástól. Az egyik részben hálószobát alakítottak ki. Amikor az ágyat összecsukják, egy kisebb asztal és székek állíthatók fel a térben étkezéshez.

A házikó másik oldalán polcok és fogasok „díszítik” a falat. Tárolnak benne köteleket, létrákat és horgokat, melyeket a közeli tavon csónakázók használnak.

Ha kedvet kapnánk egy ilyen házikó elkészítéséhez, és azt nem vízparton építenénk meg, a hálószoba melletti részre más funkciójú teret álmodhatunk meg. Például, ha van kisgyerek a családban, akkor egy gyerekszobát, ahol mindig világos van, és ahonnan látszik a házat körülölelő természet.

Ez egy másféle technika, de érdemes megnézni:

Via

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik