Otthon

30 éve él hobbit házban, és nem is vágyik máshová

Ha valaki úgy gondolja, hogy a boldog élethez nagy ház szükséges, az lépjen be ebbe a hobbit lakba.

A hatalmas sikert arató Gyűrűk Ura trilógia egyik érdekes hozadéka, hogy azóta rengetegen rajonganak a kis félszerzetek, a hobbitok építkezési stílusáért. Ha jobban belegondolunk, ezen nincs is igazán mit csodálkozni, hiszen a hobbit házak nagyon is megfelelnek a mai kor elképzeléseinek. Az épületek egyediek, a kellemes, íves falak és ajtók olyan belső tereket eredményeznek, amik sokkal természetközelibbek, mint a derékszögek és az egyenes falak.

Stuart Grant mutatós erdei háza erősen emlékeztet a Gyűrűk ura című trilógiai hobbit házaira.  Redditor KahlumG  nemrégiben osztotta meg  nagybátyja  Skóciában lévő házát. A Tomich közelében fekvő házikó tökéletes külseje és belső terei valóban lenyűgözőek.

Olyan lett, amilyennek megálmodtam. Természetes, kicsi, és épp elég a boldogsághoz.

Stuart  1980-as években épített házának  külső részét ma már szinte teljes egészében zöld növényzet borítja, és a mesés kiskertben még egy tó is helyet kapott. Ahogy annak lennie kell, egy lekerekített ajtó vezet a kis előszobába, és továbbhaladva jól látszik, hogy belül is tökéletesen tükröződik a hobbit ház iránti elkötelezettség. Alacsony mennyezetek és kényelmes bútorok teszik otthonossá, ráadásul elképesztő ötletességre és ügyességre vall, hogy szinte semmi sem hiányzik, ami szükséges lehet egy kényelmes lakból. Úgy tűnik, a boldogság is itt maradt.

Mesés fotók a házról

Fotó:imgur

Ajánlott videó

Olvasói sztorik