Otthon

Szemet gyönyörködtető a színesbe álmodott sziklakert

Természetesen az örökzöldekkel együtt.

Sok kerttulajdonos dilemmája, hogy kis helyen hogyan lehet minél több növényt úgy elhelyezni, hogy a látvány szemet gyönyörködtető legyen. Erre való a sziklakert, benne alacsony termetű, szőnyegszerű vagy párnás alkatú évelő növényekkel és törpe örökzöldekkel.

Fotó: Wikimedia Commons

A sziklakerti növények köre viszonylag szűk

A megszokott pozsgások mellett a leggyakrabban választott növénytípus a sziklakerti évelő. A sziklakerti évelők általában szárazságtűrőek, melyek általában szívós, edzett növények, tűrik a meleget, szelet, összességében elviselik a szélsőséges körülményeket, és tavasztól őszig színes látványt nyújtanak.

A sziklakert másik fontos eleme a jól megválasztott kő és “szikladarab”. Ezek beszerzésére ma már minden kertészeti árudában nagy választékból van lehetőség.

Fotó: saga.co.uk

A kertépítők egybehangzóan vallják:

a sziklakertbe ültessünk varjúhájat, kövirózsát, törpe növésű örökzöldeket, levendulát, ericát, tavasszal hagymás növényeket, ősszel pedig krizanténumot és fűszernövényeket, napvirágot, szalmarózsát vagy éppen kaktuszokat. Legyen megfelelő arányban az örökzöld és a virágzó növény, így nem lesz egyhangú és unalmas a sziklakert.

Mielőtt elkészítjük álmaink sziklakertjét, jól válasszuk ki állandó helyét. Formájáról, összképéről érdemes érdeklődni a kertépítő szakembereknél, akik kreatív ötleteikkel biztosan hasznos tippeket adnak ahhoz, hogy valóban portánk ékessége legyen a sziklakert.

Kiemelt kép: houseunderconstruction.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik