Mobil

Megérkezett az app, ami leszedi a sminket a csajokról

A MakeApp üde színfolt a szelfis alkalmazások kínálatában, hiszen a trenddel ellenben nem szebbé maszkírozza fotóinkat, hanem épp ellenkezőleg: eltávolít minden sminket, és sápadt arcot varázsol. Talán túlságosan is.

Ha valaha is gondoltuk már úgy, hogy „egész jó lett ez a szelfim, de szeretnék egy olyat, amin borzalmasan festek”, már erre is találunk appot.

Az Androidra és iOS-re is ingyen letölthető MakeApp abban különbözik a többi szépség és smink témájú alkalmazástól, hogy nem babaarccal és túltolt, maszkos hatású sminkkel turbózza fel az elkészült portrékat, hanem ellenkezőleg: eltüntet minden ilyesmit.

Egyben fricskát is mutat annak az őrületnek, ami a szelfiszépítő filterekkel kecsegtető alkalmazásokat övezi.

Ugyan az eltávolító filter alkalmazása után a szoftver algoritmusa eltünteti a hölgyek arcáról a szemfestéket, rúzst és az alapozót is, de az eredmény egy meglehetősen sápadt, nem létező pöttyökkel és szeplőkkel teli arc lesz, ami pedig már a másik véglet, és azt sugallja, hogy smink nélkül nem lehet szép az arcunk. Nekünk így sikerült:

Forrás: 24.hu

Ebből kifolyólag erős kritikákat is kapott a felhasználóktól az appot fejlesztő Magic Unicorn Inc. Ashot Gabrelyanov fejlesztő elismerte, hogy a „foltos” hatást hamarosan javítják, mert a visszajelzések szerint a szoftver túlzásokba esik az antimaszkírozás során.

„A MakeApp nem a legfőbb termékünk, sokkal inkább egy kísérlete/demonstrációja az általunk fejlesztett kiterjesztett valóság technológiáknak, és egy szórakoztató eszköznek szántuk” – reagált a kritikákra.

A legjobban akkor szórakozhatunk persze, ha celebekkel próbáljuk ki, mi ezt is megtettük.

NICKI MINAJ. Forrás: 24.hu
JESSICA ALBA. Forrás: 24.hu
JENNIFER LAWRENCE. Forrás:  24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik