Mobil

Bikaerős mobillal robban be a Razer az okostelefon piacra

A prémium játékkiegészítőket gyártó Razer leleplezte sokat pletykált első okostelefonját, ami a várakozásoknak megfelelően egy játékra szánt androidos modell. A 700 dolláros (nettó 187 ezer forint) Razer Phone az olyan idei csúcsmodellekkel veheti fel a versenyt, mint az iPhone X, a Google Pixel 2 és az új Samsung Galaxy-k, ráadásul nem csak a gamerek számára tűnhet vonzó választásnak.

Forrás: Razer

A Razer Phone névre keresztelt okostelefon egy 5,7 hüvelykes, Quad HD felbontású kijelzővel felszerelt monstrum, amit 120 hertzes képfrissítési ráta jellemez. Belsejében Snapdragon 835-ös processzor dolgozik, ahogy a Google Pixel 2-ben és a legújabb Samsung Galaxy mobilokban is. 8 gigabájt rendszermemória került bele, ami duplája az idei csúcsmodelleket jellemző, átlagosnak mondható 4 gigabájtnak, és 64 gigabájt beépített tárhellyel rendelkezik, ami mikroSD-vel bővíthető.

USB-C porton keresztül használható a gyorstöltés, és 4000 milliamperórás akkumulátor látja el egy napra elegendő szuflával. A trendeknek megfelelően 12 megapixeles lencsékből álló duálkamera-rendszer került a hátlapra, elöl pedig 8 megapixeles kamerával készíthetők a szelfik. Az ujjlenyomatolvasó a bekapcsológombra került, ami az eszköz oldalán foglal helyet.

Forrás: Razer

Az alumíniumból készült egybeházas készülék annyiban tér el az idei zászlósmodellektől, hogy nem vízálló és nem OLED paneles, nincsen széltől-szélig kijelzője sem, nem tölthető vezeték nélkül, viszont a jackaljzat elmaradt róla.

Az erős vasat a kifejezetten játékosoknak szánt fejlesztések teszik különlegessé, főleg a 120 hertzes képfrissítés, ami a játékra alkalmas monitorokat és tévéket jellemzi, és lehetővé teszi az akciódús programok akadozás nélküli megjelenését, amit a Razer Ultramotion technológiája fejel meg. Ez az NVidia G-Synchez és az AMD Freesyncjéhez hasonlóan szinkronizálja a GPU-t és a kijelzőt. A hangokért a sztereó előlapi hangszóró felel.

Forrás: Razer

A Google Play Áruházban elérhető játékokat lehet majd rajta futtatni, a cég a Tekken és a Final Fantasy XV címekkel demózta, miként futnak élesben a játékok a vason.

A Razer Phone már előrendelhető a gyártó honlapján, november 17-től kezdik szállítani Android Nougat rendszerrel, de jövő tavasszalelérhető lesz rá az Oreo is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik