Mobil

Már Bill Gates is inkább Androidot használ

A Microsoft nyár elején szüntette meg a Windows Phone telefonok támogatását, de akkor vált még nyilvánvalóbbá az iPhone és Android egykori konkurensének halála, mikor maga a Microsoft-alapító nemrég bevallotta egy tévés interjú során, hogy már ő is Androidra váltott.

Nemrég váltottam olyan androidos telefonra, amin rengeteg Microsoft-szoftver fut”

– mondta el Gates a Fox News Sunday műsorvezetőjének. A kérdésekre azt is elárulta, hogy igen, eddig Windows Phone-t használt, és hogy nem, nem szeretne iPhone-t.

A használt készülék pontos modelljét nem említette, de a The Verge sejtése szerint mivel a Microsoft nemrég elkezdte árulni a Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition kiadását üzleteiben, ezért valószínűleg a dél-koreaiak készülékéről lehet szó.

A redmondiak szoftverének hosszú története van mobileszközökön, kezdve az 1996-os, PDA eszközökön használt Windows CE-vel, majd utána a 2000-ben érkezett Windows Mobile-lal. Az Apple 2007-ben megjelent iOS-ének, és a Google 2008-as Androidjának hatására pedig a Microsoft átmárkázta saját mobilos rendszerét Windows Phone-ra 2010-ben.

Később a Nokia mobilos ágának felvásárlása, és a Lumia név sem tudta megmenteni a Windows Phone-t. Már jó ideje sejthető volt, hogy a rendszer nem húzza sokáig, mivel a Windows Phone az elmúlt években nem kapott jelentősebb frissítést, és új eszközöket sem adott ki a cég.

A legfrissebb adatok szerint az okostelefonok 99,6 százalékán fut Android vagy iOS.

Hivatalosan is halott a Windows Phone
Már csak a Windows 10 Mobile marad a Microsoftnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik