Mobil

Két hét múlva érkezik az új méregdrága iPhone Magyarországra

Ma rántják le a leplet a legújabb iPhone-okról. Az Apple telefonja idén tízéves, így a szokásosnál nagyobb várakozás előzi meg a bemutatót. Hazánk ismét második körös lehet, azaz tíz nap múlva kezdődhet az előrendelés. A világ másik felén azonban van, aki már most sátrazik.

Az új, jubileumi iPhone-okról még le sem rántotta az Apple a leplet, mégis annyi pletyka jelent meg róluk, hogy azt összeszedni is nehéz lenne. (Itt megtalál minden eddigi cikket ezzel kapcsolatban.)

Szinte biztos, hogy ez lesz a jubileumi iPhone neve
Nem az, ami eddig a legvalószínűbbnek tűnt.

Visszatérő elem a pletykafolyamban, hogy ez lesz minden idők legdrágább Apple-telefonja, az idei trendhez mérten vékony kávás előlapot kap, amelyen a kijelző szinte a teljes területet kitölti. Ha valóban sikerült partnerre lelniük, akkor OLED lehet a panel. S az ujjlenyomatolvasó is bekerülhet a kijelző alá, a Home gomb megszűnik létezni, míg egy új biometrikus szenzort is kaphatunk egy arcfelismerés keretében.

Hogy mindebből mi igaz, a magyar idő szerint este 19 órakor kezdődő rendezvényen kiderül.

KÉSZ A MENETREND

Magyarország az eddigi évek tapasztalatai alapján második körbe juthat hozzá az új iPhone-okhoz. Belső forrásunk is az alábbi menetrendet erősítette meg:

  • Szeptember 12. – Apple bemutató, lerántják a leplet az új iPhone-okról, frissített Apple Watch-ról és Homepod-ról
  • Szeptember 15. – Megkezdődik az előrendelés az első körös országokban (pl. USA, UK, D)
  • Szeptember 22. – Első körös országokban a boltokba kerül, míg második körösöknél elkezdődik az előrendelés (pl H)
  • Szeptember 29. – Második körös országokban is boltokba kerülnek.

Azaz Magyarországon másfél hét múlva indulhat az előrendelése az Apple új telefonjainak, míg a boltokba kicsit több mint két hét múlva kerül. 

Persze biztosat csak a mai bemutató után tudunk.

Van, aki már most sorban áll

Azt azonban ne felejtsük, amióta előrendelés van, azóta a sorbanállás is viszonylag megszűnt, hiszen sokkal kényelmesebb és biztosabb a szoba melegéből online berendelni a terméket, hogy aztán csak besétáljunk érte a boltba.

Ennek ellenére vannak olyan elvetemült rajongók, akik képesek tíz napig várakozni.Mazen Kourouche már most lesátrazott egy Apple-üzlet elé Sydney-ben. Az ausztrál szoftvermérnök nem csak, hogy elsőként akarja kézbevenni az új telefont, de egyben YouTube-csatornáját akarja pár tízezer követővel növelni, azzal hogy folyamatosan tudósít a helyszínről.

Mint elárulta, felajánlották neki, hogy kap 50 ezer dollárt (átszámítva 10,3 millió forintot), ha tartja a pozícióját, s gyorsan hozzájut az iPhone-hoz. “Tavaly a harmadik voltam, előtte évben a századik körül, így minden évvel előbbre kerülök.”

(Kiemelt fotó: George Frey/Getty Images/AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik