Mobil

A Pokémon GO csökkenti a stresszt

Két friss tudományos kutatás is azt állítja, hogy a Pokémon GO nevű mobiljáték valójában jó hatással bír mint a testi, mint a szellemi egészségre (persze, ha nem sétálunk aknamezőre egy Jigglypuffot kergetve).

A Tokió Egyetem  Nature szaklapban publikált tanulmánya szerint a zsebszörnyeket gyűjtögető játékosok stressz-szintje jelentősen csökkent a játék hatására, ami közvetetten jó hatást gyakorol a szellemi állapotra is. Ezáltal pedig a dolgozó felnőttek is jobban helytállnak munkahelyükön és hétköznapi feladataikban. A kutatás során közel 4000 japán dolgozó felnőttet vizsgáltak.

„A Pokémon GO-nak ugyan nincsenek szabad szemmel láthatóan hatásai a pszichológiai problémákra egyéni szinten, de számottevő hatással bír a közegészségre, ami kihat az egész társadalomra.” – írják a szakemberek.

A tanulmány tovább erősíti azt a korábbi állítást is, miszerint sokaknál a zsebszörnyek utáni sétálás jelentősen megnöveli az addigi aktivitási szintjüket, ezáltal pedig a közérzetük is jobb.

„Mivel a játék azt kéri, hogy utcákat sétáljunk egy pokémon elfogásához, sok játékosnál ezt jelentősen megnöveli a mozgás mennyiségét. A játékosok 26 százalékkal növelték meg az egy hónap alatt megtett lépések számát, ami az arra hajlamos egyéneknél csökkenti a szívroham és stroke esélyét.”

A szakemberek persze kiemelik, hogy mint idővel minden fizikai aktivitáshoz, ehhez is hozzászokik a szervezet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik