Mobil

Nyugatra nyit új mobiljával a Xiaomi

A Xiaomi bemutatta Mi A1-es modelljét, amit a cég több mint 40 piacon elérhetővé tesz, beleértve Magyarországon is.

A készüléket 5,5 hüvelykes, 1080p felbontású kijelzővel, duál-kamera rendszerrel látták el (egy 12 megapixeles széleslátószügű lencse, valamint egy 12 megapixeles telefotó lencse támogatja a fotózást), a készülékház pedig fémből készült. Ha ismerősnek tűnik mindez, nem véletlen, a Xiaomi nem kendőzi, hogy a készülék az iPhone 7 Plusra hajaz, és az sem véletlen, hogy a Xiaomi-t a “kínai Apple”-nek is hívják.

Ahogy a Mi 5X belsejében, a Mi A1 lelkét is a Qualcomm Snapdragon 625-ös processzora adja, energiával pedig a 3080 milliamperórás telep látja el. Legérdekesebb része azonban a szoftver: ez az első olyan Xiaomi-készülék, amin nem a cég módosított MIUI kezelőfelülete fut, hanem az Android One program részeként használt gyári Android felület, egyelőre Nougattal.

Forrás: Xiaomi

A Xiaomi már most elárulta, hogy a Mi A1 lesz az első olyan mobilok egyiket, amin Android P fog futni (igen, még éppen hogy csak kijött az Oreo, és a „P-ről legközelebb jövőre hallhatunk bármit is), a legújabb kekszes operációs rendszerre pedig az év végén frissíthetnek majd a készülékek tulajdonosai a megjelenéskor használt Nougatról.

A Xiaomi Indiában erős márkának számít, a kínai cég 17 százalékát hasította ki az előző negyedévben a kínai okostelefon-piacnak, csak a Samsung előzi meg a maga 24 százalékával. Ebben az időszakban a cég legkelendőbb modelljei a Xiaomi Redmi Note 4 és Redmi 4 voltak, amik akkora sikert hoztak, hogy a Xiaomi eladásai 328 százalékot nőttek az előző év ugyanazon időszakához képest.

A mobil szeptember 12-én jelenik meg 40 országban, számos ázsiai és dél-amerikai ország mellett több európai piacon is, hivatalos magyar bruttó árat még nem tudni, de a 16 ezer rúpiás árat alapul véve 65-70 ezer forint körül alakulhat.

Ezt tudja Xiaomi Mi A1:

  • Kijelző: 5,5 hüvelykes FHD kijelző
  • Processzor: Nyolcmagos Snapdragon 625
  • GPU: Adreno 506
  • Memória: 4 gigabájt
  • Tárhely: 64 gigabájt (microSD-bel 128 GB-ig bővíthető)
  • Hátlapi kamera: duplakamerás-rendszer (12 MP-es széleslátószügű lencse, 12 MP-es telefotó lencse)
  • Előlapi kamera: 5 MP
  • Akkumulátor: 3080 milliamperóra
  • Színek: Fekete, arany, rozéarany

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik