Mobil

Öngyógyító kijelzőt védett le a Motorola

Az okostelefon-tulajok egyik legfőbb rémálma megtapasztalni azt, hogy az újonnan vett készülék egyszer csak kicsúszik kezükből, a kijelző pedig megreped. Egy gyártó úgy tűnik még idejében felismerte ezt, és már gondolkodik azon, mit lehetne kezdeni a méregdrágán cserélt kijelzők problémájával.

Forrás: Motorola

A Motorola egy meglehetősen izgalmas szabadalmat védett le egy olyan mobilkijelzőre, ami képes önmagát „gyógyítani”. A dokumentum szerint a mobil képes lenne felismerni, hogy repedés van a panelen, erről pedig értesítést kapna a felhasználó, aki kijelölhetné a sérült területet.

A mobil ezután hőt bocsátana ki adott felületen, aminek hatására a kijelző „begyógyítaná önmagát”, vagy legalábbis valamennyire csökkentené az elszenvedett sérülés mértékét.

Ahogy sok más szabadalom esetében, nincs arra garancia, hogy az elképzelt ötlet valósággá válik. Nem a Motorola az egyetlen olyan cég, amelyik önmagukat javító telefonok gondolatával kacérkodik, pár éve az LG bemutatta a G Flexet, ami „öngyógyító” hátlapján található speciális bevonat köszönhetően karcmentesíti saját magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik