Mobil

Saját kódjában árulkodott az Apple az iPhone 8-ról

Idő előtt derültek ki részletek a közelgő iPhone 8-ról az Apple hangszórójának kódján keresztül. A korábbiaknál sokkal nagyobb felbontású retina kijelzőt lehet várni, és valóban belekerülhet a mobilba az a 3D-s arcszkennelő technológia, aminek köszönhetően a felhasználó arcával azonosíthatja magát. A TouchID úgy tűnik marad, a hátlapra kerülhet.

Kíváncsi fejlesztő kukkantott bele az Apple HomePod nevű okoshangszórójának firmware szoftverének kódjába, amiben több árulkodó információt is talált a közelgő iPhone 8 funkcióiról.

A kód is tovább erősíti azt a pletykát, hogy egy olyan infravörös szenzort kap a mobil, aminek köszönhetően a felhasználó tekintetével azonosíthatja magát, ezt eddig Face ID néven emlegették a különféle források, de a kódban PearlID-ként fut a projekt.

Hihetetlen, mire váltják le az ujjlenyomat-olvasót az iPhone 8-on
Arcszkenner kerülhet az iPhone 8-ra TouchID helyett.

Steve Troughton-Smith iOS-fejlesztő arról számolt be a Twitteren, hogy az iPhone 8 kijelzőjének felbontása is kikövetkeztethető egy kódrészletből: 2436 x 1125 pixelre ugorhat a cég, ami nagy előrelépést jelentene a jelenlegi iPhone-ok retina kijelzőjéhez képest. Az iPhone 7 ugyanis 1334 x 750-es felbontást nyújt 4,7 hüvelykes paneljén, míg az 5,5 hüvelykes Plus variáns már 1920 x 1080 pixeles felbontással dolgozik.

A 2436 x 1125-ös kijelzővel az iPhone 8 már közelítene a Galaxy S8 2960 x 1440 QHD+ paneljéhez.

Troughton-Smith volt egyébként az a fejlesztő korábban, aki utalást talált az iOS egykezes billentyűzetére még hat hónappal azelőtt, hogy az Apple bejelentette azt. Ez a funkció az iOS 11-ben debütál majd.

Marad a TouchID

Egy készülék külsejéről árulkodó ikon is megbújik a kódban, miszerint rendkívül vékony kávák, és széltől-szélig érő AMOLED panel jellemezheti a feltehetően 5,8 hüvelykes mobilt. Az elsődleges érintőfelület viszont csak 5,15 hüvelyket foglal el, a maradék rész a virtuális gombok számára lesz fenntartva.

A fizikai Home gomb eltűnik a készülék előlapjáról, a Touch ID pedig a hátlapra kerülhet, nincs arra utaló jel, hogy beépül a kijelző alá, ahogy azt korábban már többen is pletykálták.

Az érintésre való feléledés funkciót is megkaphatja a mobil, amivel úgy lehet felébreszteni a telefont, hogy duplán megérintjük kijelzőjét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik