Mobil

Nagyon meglepődnénk, ha tényleg ezt a nevet kapná az új Android

Easter eggként bújik meg egy fekete polip az "Android O" legújabb fejlesztői verziójában. Megindult a találgatás: Octopus lesz végül a rendszer neve, vagy egy heccről lenne szó?

A Google útjára indította az Android O kódnéven emlegetett új operációs rendszerének  negyedik és egyben utolsó fejlesztői bétáját. Ez sok újdonságot nem hoz az előző fejlesztői buildhez képest, a tesztelők viszont komolyan elkezdtek kattogni a 8.0-s verzió végleges elnevezésén, mivel a Google egy kis meglepetést rejtett el a rendszerben: egy fekete polipot (octopus).

Mivel az állat neve angolul „o” betűvel kezdődik, ezért hamar felreppent a hír, hogy az eddig rendszerint édességekről elnevezett rendszer a hagyományokkal szakítva talán az “Android Octopus” nevet kaphatja. Egyes sejtések szerint ez azért is lenne találó, mert a polipnak nyolc csápja van, és éppen a nyolcadik Android verzióról van szó.

A polipot az Android ismert easter egges trükkjével lehet előhívni: a telefon beállításai közt a Telefonról menü alatt kell keresnünk az Android verziója opciót, amire ha hosszan tappolunk, előbukkan adott verziószám logója. Lollipop esetében például egy nyalóka.

Tanakodásba is kezdtek a külföldi portálok, hogy a Google miért sorolná be az édességek közé a polipot. Igaz, vannak helyek, ahol előszeretettel fogyasztják édesen elkészítve, vagy sütve az állatot, de mégsem számít olyan hagyományos cukros finomságnak, mint a Nougat (nugát), a Marshmallow (mályvacukor), vagy a Gingerbread (mézeskalács). Többen arra tippelnek, hogy az „O” végül az „Oatmeal Cookie” (zabsüti), “Orange Sorbet” (narancsszorbet), vagy az “Oreo” nevet kapja – de nem az Octopust.

Sokkal valószínűbb, hogy a Google szándékosan vezeti félre a felhasználókat. Erre utal az is, hogy az Android O korábbi fejlesztői változataiban még egy „O” betű jött elő a szokásos easter egges trükkre, és csak most került be a polip.

A megfejtésre már nem is kell sokat várnunk: nyár végén teljes fényében kigördül az Android O.

Kétszer gyorsabb telefont ígér az új Android
Kép a képben módot, egyszerűbb műveleteket, gyorsabb telefont hozhat az új Android.

Az Android O fejlesztői preview program a Google Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P és a Nexus Player készülékek tulajdonosai számára érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik