Mobil

102 iPhone-t próbált átcsempészni egy kínai nő, mindet magára kötötte

A helyi lapok csak "női Vasemberként" emlegetik azt a merész csempészt, aki 20 kilónyi telefonnal próbált átjutni a határon.

Egy meglehetősen ambiciózus iPhone-csempészt kapott el a sencseni hatóság, aki 102 mobillal együtt próbált bejutni a kontinentális Kínába Hong Kongból. A helyi sajtó csak „női Vasemberként” emlegeti a meggondolatlan hölgyet.

Az ellenőröknek az vált gyanússá, hogy a nő indokolatlanul sok rétegnyi ruhát viselt magán a hőség ellenére, vékony testalkatához képest pedig szokatlanul aránytalannak tűnt az iPhone-ok miatt megvastagodott felsőteste. Ezért detektorral vizsgálták át, ami azt jelezte, hogy bizony nagyon sok fémes dolog van nála.

Összesen 102 mobilt és 15 luxusórát kötözött magáranégy rétegben, ezek összesen 20 kilót nyomtak.

Az Apple termékei sokkal olcsóbbak Hong Kongban, mint a kontinentális Kínában, ezért a csempészek extra profit érdekében visznek magukkal az országba mobilokat. A sencseni hatóságok rendszerint kapnak el csempészeket több tucat iPhone-nal, akik jellemzően 80 darab körüli mennyiséggel próbálkoznak. A rekordot az a férfi tartja, aki 2015-ben 146 iPhone-nal próbált átjutni, de nem sikerült neki.

Talán érdemes lenne megvárni a telet és a pufi dzsekit.

(Kiemelt kép: juanitoalaire/Facebook)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik