Mobil

Idén tízmilliószor fizetnek Festipay-jel

Mozgalmasan zárta az idei év első hat hónapját a Festipay. 2017 első felét nézve, a fesztiválok érintésmentes tranzakcióinak száma év végére várhatóan eléri a 10 milliót.

A 2017-es prognózis szerint 26 fesztiválon, közel 10 millió érintésmentes tranzakcióra számít a cég, míg 2016-ban 22 fesztivált szolgált ki 7 millió érintésmentes fizetéssel.

A fesztiválokon kívül is egyre többen ismerik fel a készpénzmentes fizetés előnyeit, idén számos helyen vezették be a fizetési megoldást – ilyen a Paskál Gyógy- és Strandfürdő, a Lupa-tó, a Budapest Park és a Siófok Plázs.

A külföldi terjeszkedés tovább folytatódik. A romániai Neversea fesztiválon komplex integrált megoldással mutatkozott be a Festipay. Ahogy további új országok kerültek a nemzetközi portfólióba: Finnországban megalakult a Festipay skandináv képviselete, az olasz piacon pedig augusztusban mutatkozik be a cég.

Az itthoni események sorában:

  • a Közgáz Évzáró Fesztivál debütált Alsóörsön június közepén.
  • A VOLT Fesztiválon szintén a Festipay biztosította a készpénzmentes fizetési hátteret, ahogy itt mutatkozott be a Festipay automata is, mellyel a fesztiválozók maguknak igényelhettek fesztiválkártyájukat, s 0-24 órában tudták azt készpénzzel vagy bankkártyával újratölteni.
  • Újdonság az is, hogy a Festipay fizetési megoldása a nagy fesztiválok applikációjába integrálódott, így a regisztrációt, bankkártyás feltöltéseket és tranzakciós listát az adott fesztivál appjában tudták követni a Volt és a Balaton Soundon is, majd augusztusban a Szigeten.
  • Az idei Balaton Soundon egy fizetős fesztivál karkötőt is bemutattak. A vízálló és mosható karkötő egy ugyanolyan érintésmentes fizetésre alkalmas chipet tartalmaz, mint a fesztivál kártya. Négyféle design-ban, és négyféle méretben volt elérhető. Ilyen karkötő a Sziget fesztiválra is készül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik