Mobil

Elképesztő drága lehet a következő iPhone

Egy Apple-höz közel álló szakember szerint könnyen megeshet, hogy a tizedik évfordulós iPhone alapmodelljének ára 1200 dollár felé kúszhat, így nálunk több mint 400 ezer forint is lehet.

Az már jó ideje sejthető, hogy az Apple valami nagy dobással rukkol elő az iPhone jubileumi megjelenésének alkalmából, és a többi nagy gyártóhoz hasonlóan még méretesebb, ráadásul OLED-kijelzőt szerelnek a legújabb csúcsmobilra, ami a telefon előlapjának majdnem egészét elfoglalhatja.

Ezért viszont valószínűleg mélyen a zsebbe kell majd nyúlni az Apple-rajongók szerint, a héten reppent fel a spekuláció, hogy a jubileumi mobil drágább verziói akár az 1500 dollárt is elérhetik, és a kezdőár is 1200 dollárig kúszhat – ez hazánkban 412 ezer forintos kezdőárat valószínűsít.

Összehasonlításképp: a jelenlegi csúcsmobil, az iPhone 7 alapmodell ára 649 dollárnál kezdődik (nálunk áfával együtt 255 990 forintnál).

Egy koncepció az iPhone 8-ról. Forrás: idropnews.com

John Gruber podcaster és író korábban már többször is meglepő pontossággal jósolta meg Apple-termékek, például az aranyszínű Apple Watch árát, most hasonló posztban vizsgálja a várható iPhone-t is.

Az 1500 dolláros kezdőár túl magas. Szerintem az 1200 dollár a legvalószínűbb, míg a high-end modellek 1300-1400 dollár körül mozoghatnak végül

írja posztjában.

A férfi ugyan közeli kapcsolatban áll az Apple marketingelnökével, leszögezi, hogy nincsenek belsős információ a várható árakról.

Hihetetlen, mire váltják le az ujjlenyomat-olvasót az iPhone 8-on
Arcszkenner kerülhet az iPhone 8-ra TouchID helyett.

A szakember szerint az új iPhone megjelenésekor az Apple nem lesz képes olyan mennyiségben előállítani mobilt, mint a többi konkurens, főleg a komponensek elérhetősége, s azon belül is az OLED-panelek miatt.

Ha viszont egy drágább iPhone-t dobnak piacra, akkor a magasabb ár egyben csökkentheti a keresletet is, ez pedig lehetővé teszi a cég számára, hogy bátrabban építsenek be olyan komponenseket és funkciókat, amiket nehéz lenne abban az esetben, ha nagyobb volumenben gyártanák le a mobilt – legalábbis Gruber gondolatmenete szerint.

Ezért is sejtik többen azt, hogy korábbi pletykákkal ellenben az Apple végül nem fogja elcsúsztatni a megjelenést az OLED-panelek hiánya miatt, helyette magasabb árat határoz meg.

Ming-Csi Kuo, a híres Apple-jós elemző szerint az Apple emellett két elérhető árú iPhone-t is kidob majd az iPhone 8 mellett, amik megmaradnak a 700-1000 dolláros árkategóriában, ezért cserébe persze be kell érni az LCD panellel a csúcsszuper OLED helyett.

Az Apple hagyományszerűen szeptemberi eseményén rántja le a leplet legújabb mobiljairól, valószínűleg ez idén is így lesz.

Videón látható az új iPhone
Nagyon úgy tűnik, hogy az elmúlt hónapok pletykái szinte mind igaznak bizonyultak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik