Mobil

Ha valósággá válik, ez lehet a legjobb kicsi okosmobil

Az elmúlt hetek egyik legizgalmasabb pletykája a Samsung Galaxy S8 mini verziója, amit ha tényleg bemutatnak, akkor a legjobb kisméretű okostelefon lehet a piacon a maga 5,3 colos méretével.

Nincs sok választási lehetősége annak a felhasználónak, aki a tepsitelefonok korában erős, de kisméretű mobilra vágyik. A gyártók ma már nem feltétlen tartják elsődleges szempontnak, hogy a készülék egy kézzel is könnyen átérhető legyen. Az elérhető, kis méretű mobilok pedig jellemzően olyan büdzsételefonok, melyek nem a tudásukról híresek.

Az Apple és az iPhone SE után most a Samsung is megcélozhatja ezt a réteget egy kicsi, ám nagyon is korrekt hardverrel felszerelt készülékkel.

A kínai ITHome értesülései szerint a dél-koreai gyártó egy S8 Mini nevű telefonon dolgozhat, ami megtartaná az S8 modellek vékony káváit, de kisebb méretre váltana: egy 5,3 hüvelykes panel kerülne rá. Ez jelentősen kisebb, mint az 5,8 hüvelykes S8 alapmodell, vagy a 6,2 hüvelykes S8+ változat. A 18.5:9-es képarány viszont megmaradhat.

Egészen meglepő amúgy visszanézni, miként változtak az elmúlt évek során az okostelefonok méretei. Az eredeti Samsung Galaxy Note 5,3 hüvelykes kijelzőt kapott, akkoriban ez számított az első phabletnek, azaz tepsitelefonnak – most pedig éppen az S8 Mini kapnak ekkora képernyőt.

Forrás: ITHome

Specifikációk terén sem lenne panasz az S8 Minire: Snapdragon 821 chip kerülne bele (ez hajtja az LG G6-ot is) 4 gigabájt meóriával és 32 gigabájt háttértárral. Maradhat a 12 megapixeles kamera, az íriszolvasó, és a Bixby virtuális asszisztens dedikált gombja.

Nem biztos, hogy elkészül

Az egyelőre csak pletykaként létező telefonnak még nincs hivatalos megjelenési dátuma. A kínai lap szerint először Dél-Koreában dobnák piacra.

A The Leaker azonban úgy tudja, nem fog elkészülni a mobil, habár a Samsung valóban elkezdte fejleszteni. Amennyiben mégis megjelenik, valószínűleg év végén láthatjuk a boltokban.  A gyártó legutoljára 2014-ben mutatta be akkori csúcsmobiljának mini verzióját, a Samsung Galaxy S5 Minit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik