Mobil

Hihetetlen, mire váltják le az ujjlenyomat-olvasót az iPhone 8-on

Az egyre bizonyosabb, hogy az iPhone 8-ról eltűnik a fizikai Home gomb, ezzel új helyet kell találni az ujjlenyomat-olvasónak. A híres Apple-jós szerint a TouchID a készülék hátuljára kerülhet, míg mások szerint 3D-s arcszkenneléssel oldhatjuk majd fel az új telefont.

Nem maradhat el hét újabb iPhone-spekuláció nélkül, ismét izgalmas pletykák reppentek fel beszélnek az Apple következő mobiljáról. A jubilumi, feltehetően “iPhone 8” néven megjelenő készülék főleg dizájn terén hozhat jelentősebb változásokat.

Arról korábban is hallani lehetett, hogy az Apple leváltaná a fizikai Home gombot, ezért a TouchID ujjlenyomat-olvasó eltűnik az előlapról, akár egyenesen a kijelző alá építheti be a cég.

A híres Apple-jós, Ming Csi Kuo viszont szkeptikus ezzel kapcsolatban, szerinte a cég még nem fejlesztette ki az ehhez szükséges technológiát. A TouchID a készülék hátuljára kerülhet az almás logó alá, vagy a készülék keretén kaphat helyet.

Az elemző szerint az Apple háromféle iPhone-t mutat be szeptemberben: iPhone 7s és 7s Plus, illetve az OLED kijelzős iPhone 8-at, amivel az okostelefon tizedik születésnapja előtt tiszteleg. A három mobil közül ennek lesz forradalmian új megjelenése elődjeihez képest.

5,8 hüvelykes kijelzőt kaphat, ami az előlap majdnem teljes egészét elfoglalja. Kuo szerint ez lesz az a piacon elérhető, legnagyobb kijelző arány az előlaphoz viszonyítva.

A Bloomberg forrásai szerint az Apple 3D-s arcszkennelési technológiával váltaná ki a TouchID-t: ezzel lehetne feloldani a készüléket, vagy Apple Pay tranzakciókat hitelesíteni. Egyszerűen csak rá kellene pillantani a telefonra.

A Galaxy S8 íriszolvasójával szemben nem kellene közel tartani az arcot a telefonhoz. Biztonságosabb megoldás is lehet, mivel több biometrikus adatból azonosítja a felhasználót, mint a TouchID – ez pedig csökkenti annak esélyét, hogy kijátszható legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik