Mobil

Álmaink kutyusát nevelgethetjük az iPhone-on

Az Apple egyre nagyobb lehetőségeket lát a kiterjesztett valóságban, a cég fejlesztői készlete hamarosan rengeteg ilyen app előtt nyitja meg az utat. Úgy tűnik, hogy a technológia azt is átalakíthatja majd, ahogyan digitális kedvenceket nevelgetünk: már felreppent a hír az első olyan appról, amivel kiskutyákat láthatunk és szeretgethetünk, bárhol.

Az Apple nemrég bejelentett, kiterjesztettvalóság-appok készítésére alkalmas ARKit készletének köszönhetően hamarosan megérkezhet iPhone-okra és iPadre a „kiterjesztett kutyusság” (nem tudjuk másképp fordítani a Dogmented Reality szóviccet), azaz az AR-ben megjelenő, gondozható kutyusok – és később valószínűleg más állatok is.

Az UploadVR szúrta ki először a Good Dogs nevű játékfejlesztő csapat Twitterén, hogy egy olyan alkalmazást készítenek iOS 11-re, amiben virtuális kiskedvencet nevelgethetünk, ám a dolgon annyit csavarnak, hogy a négylábú a kiterjesztett valóságban jelenik meg a készülékünk kijelzőjén, mintha valóban ott lenne.

A megoldás a Pokémon Góhoz hasonlít, csak éppen itt nem egy zsebszörnyet látunk a valódi világ rétegei felett, hanem a nevelgetett ebet. A kisállat így bárhol ott lehet velünk, ahol a mobilunk van, legyünk egy kávézóban, vagy buszmegállóban.

Pontos bejelentési dátum még nincs, de minden bizonnyal nem kell már sokat várnunk: a jelenleg nyílt bétájú iOS 11 ősszel jelenik meg teljes értékű szoftverként, az ezt követő hónapokban valószínűleg már érkeznek a kiterjesztett appok is.

https://twitter.com/emma_amana/status/879932124031332353

A digitális kiskedvencek hosszú ideje örvendenek nagy népszerűségnek, elég csak a kilencvenes években tarolt tamagocsira, vagy akár Teve Clubra gondolni. Úgy tűnik, a jövőben a kiterjesztett valóság újíthatja meg a műfajt, aminek köszönhetően újfajta módokon léphetünk interakcióba a képzeletbeli társakkal.

Az iOS 11-gyel érkező ARKit fejlesztői készletet a WWDC-n mutatta be az Apple több látványos demó társaságában. Legutóbb arról írtunk, hogy az almás cég az IKEA-val közösen fejleszt egy olyan appot, ami a kiterjesztett valóság segítségével megmutatja, hogy a lakberendezési cég egyes termékei passzolnak-e a lakásunkba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik