Mobil

A Facebook új funkcióját imádni fogod!

Ugyan néhány hete már eltörölték a roamingot Európában, így az adatforgalomunk az öreg kontinens legtöbb országában felhasználható, azért az ember így is örül, ha sikerül ingyenes wifire csatlakoznia. A Facebook legújabb funkciója pedig éppen abban segít, hogy bárhol megtaláljuk ezeket a hálózatokat.

A funkció nem mindenkinek lesz újdonság, hiszen a tesztelése már korábban megkezdődött, de a legnagyobb közösségi oldal múlt héten kezdte el élesíteni az új lehetőséget, így hamarosan mindenkinek elérhető lesz a Facebook mobilalkalmazás hiánypótló wifikereső opciója.

A funkció az applikáció jobb alsó sarkában található gombra bökve érthető el az Explore menüpontig görgetve, és az Enable find Wi-Fi lehetőség bekapcsolását követően a beépített térképen piros körök jelzik, hogy a közelünkben merre vannak ingyenesen használható vezeték nélküli hálózatok.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a lehetőség csak akkor működik, ha már eleve van valamilyen netkapcsolatunk, így érdemes résen lenni, és jó előre felmérni a lehetőségeinket. Szerencsére a reptereken, pályaudvarokon és hotelekben egyre több helyen van bárki számára elérhető wifi, így még azelőtt feltérképezhetjük a kiszemelt környéket, hogy a nyakunkba vennénk a várost.

A keresőben persze csak üzletek és vállalkozások jelennek meg, magánszemélyek wifijére nem csatlakozhatunk fel. A közösségi oldal a saját adatbázisából nyeri az információkat, szóval, ha a cégek korábban a Facebook oldalaikon jelezték, hogy wifit is biztosítanak, akkor az ő üzleteik/szolgáltatásaik máris ott lesznek a közösségi oldal térképén, ha aktiváljuk az új lehetőséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik