Mobil

Végre egy tényleg hasznos újítás jött az Instagramra

Mindenki számára elérhetővé vált az Instagram archiválási funkciója, amit egy hónapja még csak szűk körben teszteltek a képmegosztón. Ennek hála mások szeme elöl eltüntethetjük, de titokban bármikor tovább nézegethetjük a legcikibb 2012-es szelfijeinket.

Több oka is lehet annak, ha a felhasználók törlik egy-egy Instagram-posztjukat. Van, akit kellemetlen helyzetbe hoz, ha a megosztott fotója nem kap elég kedvelést, és persze az is megesik, hogy idővel egyszerűen csak unalmasnak tartjuk, ami elsőre látványosnak tűnt.

Immár az Instagram androidos és iOS-es mobilappjaiban is világszerte bárki számára elérhető az Archiválás, amivel anélkül rejthetjük el mások elöl bizonyos posztjainkat, hogy végleg törölnénk azokat.

Posztot archiválni ugyanúgy tudunk, ahogy törölni is, egyszerűen a poszt jobb felső sarkában látható három pöttyre kell tappolni, és kiválasztani az archiválás opciót, ami a legördülő menüben rögtön az első funkció.

Ezeket továbbra is megnézhetjük egy külön fülön, az Archívum alatt, ami a profilbeállítások gombja mellett látható óra alakú ikonnal hívható elő. Természetesen az archivált posztok kizárólag a fiók tulajdonosa számára láthatók.

Az átmenetileg törölt képeket később bármikor visszaállíthatjuk, ha meggondolnánk magunkat, ezek visszakerülnek eredeti helyükre.  A követők nem kapnak értesítést sem az archiválásról, sem a visszaállításról.

A profilod azt tükrözi, aki vagy, és veled együtt alakul át. Az archiválással rugalmasabban alakíthatod úgy, hogy közben megtarthatod azokat a pillanatokat, amik számítanak.”

foglalta össze az Instagram szóvivője az új funkció lényegét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik