Mobil

Meghalt egy 12 éves kisfiú, azóta letartóztatják a vonattal szelfizőket

Újabb tragédia kellett ahhoz, hogy a Srí Lanka-i hatóságok elkezdjék komolyan venni azt az őrült jelenséget, ami csak idén két tucatnál is több ember halálához vezetett.

Június 11-én két testvér, egy 12 és 24 éves fiú vesztette életét Srí Lankán, miközben magukat fotózták a síneken a Kollupitiya és Bambalapitiya állomások közti szakaszon: elütötte őket a vonat. Az idősebb testvér a helyszínen életét vesztette, míg a fiatalabb fiú a kórházba szállítás közben halt bele a sérüléseibe.

A tragédia nem egyedi eset, még ugyanezen a héten egy frissen házasodott férfi vesztette életét hasonló körülmények között, miközben a síneken készített szelfit a feleségével – a balesetben szintén súlyosan megsérült nőt azóta is intenzív osztályon kezelik.

A srí lankai vasúti társaság szóvivője szerint csak idén 28 ember vesztette életét mobiltelefon használata közben, és a legutóbbi tragédiát követően a vasúti hatóság bejelentette, hogy mostantól letartóztatnak mindenkit, aki azért mászik a sínekre/töltésekre, hogy mozgó vonatokkal készítsenek szelfiket.

A hatóság nyilván ezzel az intézkedéssel igyekszik elejét venni, hogy az emberek az életük kockáztatásával készítsenek képeket és videókat a háttérben mozgó szerelvények „közreműködésével”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik