Mobil

Ha törlődnek az alkalmazások, jön az appokalipszis

Hétfő óta tart Apple hagyományos fejlesztői konferenciája, a WWDC, amit az almás cég egy kifejezetten mókás videóval indított útjára. Kiderül belőle, hogy mi történne, ha az összes alkalmazás törlődne az okoseszközeinkről.

Közhely, de a hétköznapokban annyira függünk a mindig nálunk lévő okostelefonoktól és a rajtuk futó alkalmazásoktól, hogy tényleg okozna némi fejtörést, ha egyszer csak elérhetetlenné válnának a mindennapjainkat egyszerűbbé tévő programok.

Az appok eltűnésének lehetősége ihlette meg az Apple-t is, és a cég most egy három perces videóban mutatja meg, mi történne az emberiséggel, ha – egy kissé szeleburdi alkalmazottnak köszönhetően – az összes alkalmazás eltűnne az okostelefonokról és a tabletekről.

Az alkalmazások felszívódásával járó appokalipszis bemutatása egyszerre mókás és elgondolkodtató, hiszen elég ügyesen rávilágít arra, hogy a különböző programok használata mennyire átszövi az életünket, ugyanakkor az almás cég fricskát mutat azoknak is, akik csak a saját egójuk fényezésére és a teljesen jelentéktelen információk megosztására használják a különböző appokat.

A videó viszont hiába szól arról, hogy milyen lenne a világ alkalmazások nélkül, az üzenete végső soron az, hogy a fejlesztők továbbra is dolgozzanak a különböző appokon, mert a világnak szüksége van rájuk. És ha jobban belegondolunk, ezzel nem is nagyon lehet vitatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik