Mobil

Még az eddig olcsó csúcsmobilgyilkos is drágább lehet idén

Míg az Apple-felhasználók a jubileumi iPhone-ról szóló pletykákkal vannak elfoglalva, az érkező androidos készülékek közül a OnePlus 5-öt övezi a legnagyobb érdeklődés. Összeszedtük, miről beszélnek a következő modelljükkel, a OnePlus 5-tel kapcsolatban: eddig magasabb árról, duálkameráról, eltűnő jack-aljzatről tudni.

Folyamatosan érkeznek a kínai OnePlus következő csúcsmobiljával kapcsolatos pletykák, legutóbb az Android Authority-től kaptunk egy nagyobb adag infót. Mivel a OnePlus 3T a tavalyi év egyik legjobb büdzsé-telefonjának számított, ezért nem csoda az érdeklődés: a a gyártó arról ismert, hogy készülékei azt tudják, amit az aktuális csúcsmobilok, mégis jóval olcsóbban megvehetők.

Vége az olcsóságnak?

A brutálisan jól sikerült OnePlus 3 után többen is azt várnák, hogy a négyes számú modell jön, de a cég rögtön ugrik OnePlus 5-re. Ennek oka, hogy Kínában a négy szerencsétlen szám. A Vivo is ezért kerüli a négyest, ha eszközei elnevezéséről van szó.

Az Android Authority forrásai szerint a OnePlus 5 a megszokottnál magasabb árcímkét kap, 650 dollárba kerülhet, ezzel pedig könnyen 180 ezer forint körül alakulhat a magyar ár. Ugyan ez még mindig 100 dollárral olcsóbb, mint a másik ide nagy remény, a Samsung Galaxy S8, de több a OnePlustól megszokott 450-500 dollárnál. (A OnePlus 3T 136 ezer forintról indult tavaly.)

A OnePlus 3T nagy sikert aratott tavaly

A portál úgy tudja, hogy mindez azzal magyarázható, hogy a OnePlus még egyértelműbben a felső kategória felé szeretné pozicionálni magát. Hogy ennek hatására elfordulnak-e a felhasználók, nyáron kiderül, ekkora várható a megjelenés.

Ez kerülhet bele

A specifikációkról is sokat hallhattunk eddig. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Qualcomm Snapdragon szuper 835-ös chipjét (ez dolgozik a Galaxy s8-ban és a Xiaomi Mi 6-ban) kapja meg 128 gigabájt tárhely, és nyolc gigabájt rendszermemória társaságában, ami duplája az Galaxy S8 memóriájának.

Kialakítás terén nem várnak nagy újításokat: a OnePlus 3/3T-re hajazó egyszerű dizájn, kerámia és fém használata várható, bár páran üvegről is beszélnek. Ahogyan elődjére, erre is 5,5 hüvelykes, Full HD vagy QHD felbontású AMOLED panelt építhetnek, ami többek szerint is a széleken lekerekített kialakítást kap.

Profi kamera várható

Az idei trendet követve a OnePlus 5 hátlapjára is duálkamera-rendszer kerülhet, ahogy a Huwei P10-re, és az LG G6-ra is (a Samsung Galaxy S8 ebből most kimaradt). A Kumamoto Technology értesülései szerint ezek horizontálisan helyezkednek el a hátlapon, de többen is vertikálisról tudnak.

Az Android Authority pár képhez is hozzájutott, amin állítólag egy prototípus hátlapja látható, ezen is kivehető a vertikálisan elhelyezett két hátlapi kamera.

Az ujjlenyomat-olvasó pedig az előlapra kerülhet, ezért sejthetően a OnePlus nem követi a széltől-szélig terjedő kijelző, vékony káva receptet, ami jellemzi a Galaxy S8-at és az LG G6-ot.

Forrás: Android Authority

Az akkumulátor hangyányit nőhet a 3T-éhez képest, 3400 milliamperóráról 3600 milliamperórára, és úgy tudni, hogy várhatóan 25 százalékkal gyorsabban töltődik majd fel, mint az előd telepe.

Eltűnik a jack?

Felmerült az is, hogy a Moto Z, az iPhone 7 és HTC U után a OnePlus 5-ről is eltűnik a 3,5 millis jack-aljzat. A cég egyik alapítója, Carl Pei egy szavazást is kiírt a Twitteren arról, hogy a felhasználók szeretik-e a fülhallgató jacket, 88 százalék igennel válaszolt.

A csúcsmobil várhatóan hozzánk is érkezik, hiszen tavaly végre a magyarok is kaptak a OnePlus 3-ból és 3T-ből. A OnePlus 3-at még a bejelentés napján árusítani kezdték Európában és az Egyesült Államokban, míg a 3T esetében már párnapot várni kellett.

Eddig ezt beszélik a OnePlus 5-ről

  • Processzor: Snapdragon 835 chip
  • Tárhely: 128 gigabájt
  • Rendszermemória: 8 gigabájt
  • Akkumulátor: 3600 milliamperóra
  • Kamera: hátlapi duálkamera
  • Operációs rendszer: Android Nougat, OxygenOS kezelőfelület

Ajánlott videó

Olvasói sztorik