Mobil

Itt a HTC új csúcstelefonja

A HTC U11 különleges dizájnnal, újszerű vezérléssel, kiváló fülhallgatókkal, remek képeket biztosító kamerákkal és intelligens asszisztensekkel várja a felhasználókat. Magyarországon júniustól lesz elérhető, ezüst, kék, fekete és fehér színekben.

A HTC U11 Snapdragon 835 nyolcmagos processzorral, Snapdragon X16 LTE modemmel, 4 GB RAM-mal és 64 GB belső tárhellyel érkezik, és a cég beszámolója szerint az új készülék a HTC 10-hez képest 25%-kal gyorsabb grafikus működést, 35%-kal hosszabb üzemidőt biztosít videónézés közben, 30%-kal több zenehallgatást és akár 43%-kal több böngészést tesz lehetővé LTE hálózaton.

Forrás: HTC

Az okostelefon 5,5 colos Quad HD 3D üveg kijelzője hajlított, de ennek ellenére is tűéles látványt biztosít még közvetlen napfényben is, és nem vágja le, nem torzítja el a Super LCD5 panel 1440×2560 pixeles képét. A telefon hátlapját fényvisszaverő ásványok rétegezése adja, ami minden szögből más színt mutat, ráadásul a készülék por, csepp és vízálló.

A hátlapi kamera 12 megapixeles, míg az előlapi (meglepő módon) 16 megapixeles. Utóbbi az UltraPixel fényérzékelőnek hála nappal és éjszaka is jó minőségű képeket készít, valamint a hátlapi kamerához hasonlóan HDR Boosttal és zajcsökkentéssel is rendelkezik.

A telefon különlegessége a HTC Edge Sense, amivel egy egyszerű szorítással is könnyedén irányítható a telefon: fotózhatunk vagy alkalmazásokat nyithatunk meg egyetlen „határozott nyomással”.

A HTC Edge Sense személyre szabható, rengeteg alkalmazás vagy funkció elérhető vele, és a mozdulat hosszúságától függően több app is hozzárendelhető, sőt a szorításnak hála szinte bármilyen körülmények közt használható, így kesztyűt viselve, de még esőben sem lehet akadály a telefon kezelése.

A HTC U11 üzembe helyezését követően három intelligens asszisztens közül választhatunk: HTC Sense Companion, Google Assistant és Amazon Alexa.

A HTC Sense Companion folyamatosan ismerkedik a felhasználó napi rutinjával, hogy praktikus ötletekkel, értesítésekkel segítse a mindennapokat. Figyelmeztet, ha késésben vagyunk, és szól, ha érdemes töltőre tenni a telefont. Tanáccsal szolgál a szükségtelen fájlok és a nem használt alkalmazások törlése kapcsán, és értesít, ha az időjárás extra öltözéket vagy kiegészítőt kíván (pl. esernyő), nyomon követi sporttevékenységeket, és akár éttermet is ajánl ebédhez vagy vacsorához.

A HTC U11 a legfrissebb Android operációs rendszerrel érkezik (Android 7.1 – Nougat), így a Google Assistant is elérhető rajta, és ez az első olyan, kereskedelmi forgalomba kerülő okostelefon, amin elérhető a hangvezérléssel aktiválható Amazon Alexa – bár a szolgáltatás jelenleg csak az Egyesült Államokban, Angliában és Németországban érhető el.

Forrás: HTC

Különlegesség továbbá, hogy a készülék az aktív zajszűréses HTC USonic fülhallgatóval érkezik. A fülesbe épített mikrofonok és az USB-C típusú csatlakozó segítségével az eszköz szonárszerű hullámokkal térképezi fel a fület, és a kapott eredményekhez igazítja a hangzást. Az aktív zajszűrő csökkenti a környezeti zajt, és folyamatosan figyeli annak erősségét, így mindig a megfelelő beállításokkal dolgozik.

HTC U11 SPECIFIKÁCIÓK:

  • Kijelző: 5,5″ Full-HD Super LCD4
  • Processzor: Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835
  • Memória: 4 GB
  • Tárhely: 64 GB (256 GB-ra bővíthető)
  • Hátlapi kamera: 12 megapixeles, f/1.7
  • Előlapi kamera: 16 megapixeles
  • Akkumulátor: Li-Ion 3000 mAh
  • Operációs rendszer: Android 7.1 (Nougat)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik