Mobil

Nem találná ki, mi lehet az Apple következő innovációja

Aki próbálta már villanyoltás után előkeresni a telefontöltőt, az tudja, mennyire frusztráló érzés sötétben csatlakoztatni a telefont. Az Apple most ettől is megszabadítaná az iPhone-tulajokat, és elhozná az innovációt: a sötétben világító töltőkábeleket.

A Patently Apple szúrta ki, hogy a cupertinóiak tavaly nyáron nyújtottak be szabadalmat olyan „kivilágított áramkörökre”, amelyeknek köszönhetően a kábelek végén található csatlakozók képesek lennének fénykibocsátásra. A rendszer alapja egy vagy több, a csatlakozóba épített LED-fény, amik többféle módon is segítenék a felhasználók dolgát.

Egyrészt segítene abban, hogy sötétben, vagy rossz fényviszonyok közt is látható legyen a kábel, így könnyebben lehet csatlakoztatni az aljzatba.

Forrás: PatentlyApple

Másrészt állapoti információt is jelezhetnének a különféle színek és pulzálások, például teljes töltöttség esetén zöld színben pompázna a kábel vége.

Ez nem összekeverendő az eBay-en kapható, világító parti kábelekkel: itt közvetlenül a csatlakozó feje világítana.

Az egyedi technológia ráadásul biztosítaná a felhasználókat arról, hogy eredeti kábelt, és nem hamisított töltőt kapott a különféle internetes boltokból.

Ha ez valósággá válik, akkor a megoldás megérkezhet a Lightning, USB-C vagy Thunderbolt típusú csatlakozókhoz is. Mint minden szabadalom esetében, erről sem tudni, hogy mikor lesz belőle valódi termék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik