Mobil

Végre mobilon is játszhatunk majd istent

Mobiltelefonokra érkezik a The Sims Mobile nevű életszimulátor, ami a fejlesztők ígérete szerint egy teljes értékű Sims-játék lesz, és tökéletesen visszaadja a sorozatban megszokott játékélményt.

Belegondolni is elképesztő: már 17 éve, hogy megjelent PC-re az első The Sims alapjáték, a kis digitális emberek életének igazgatása azóta is több millió órát lop el a játékosok életéből. Azóta már három folytatással, megszámlálhatatlan kiegészítővel, és mellékcímekkel bővült a franchise.

Az EA bejelentette, hogy a simek mobilon folytatják tovább hódító útjukat, és egy olyan új Sims-játékot kapunk a The Sims Mobile formájában, ami hű marad a sorozathoz. A mobilos The Sims első trailerén is látszik, hogy a kaland ragaszkodik a gyökerekhez, és digitális emberkénk életének minden mozzanatát maguk alakíthatjuk.

A jól bevált felálláson nem változtatnak: elkészíthetjük személyre szabott figuránkat, akinek aztán csinos otthont teremthetünk, igazgathatjuk közösségi életét és románcait, segíthetünk neki megmászni a munkaerőpiac szamárlétráit.

A fejlesztők jutalmazással próbálják arra ösztönözni a játékost, hogy minél több generáción át vigye a történetet. Különféle bónuszokat nyerhetünk el családi ereklyék, statisztikák formájában, ehhez egészen a nyugdíjba vonulásig kell sikeres simet faragnunk. Azt még sajnos egyelőre nem közölték, mikor jelenik meg hivatalosan a mobilos The Sims, vagy hogy mennyibe fog kerülni, csak annyit tudni, hogy elérhető lesz iOS-re és Androidra egyaránt.

Nem ez az első alkalom, hogy az EA mobilra költözteti a simeket. Korábban kiadták a mobilos The Sims Freeplayt, és a facebookos The Sims Socialt, de egyik sem volt olyan mélységű, mint a szellemi előd. Az EA mindenesetre jókor lép, hiszen a Pokémon Go és a Super Mario Run is bizonyítja, hogy a nosztalgia nagy úr, és mivel a Sims-sorozat viseli minden idők legtöbbet keresett játéka címet, szinte borítékolható a siker.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik