Mobil

Megvan az új Nokia 3310 megjelenési dátuma és ára

Arról ugyan még nincs hivatalos infó, hogy Magyarországon mikor lesz megvásárolható a legendás készülék felújított verziója, de az már biztos, hogy Európa több országában már a hónap végén forgalomba kerül a sokak által várt nosztalgiatelefon.

Néhány hónapja hatalmas visszhangot keltett, hogy a Nokia feltámasztja egyik legnépszerűbb telefonját, a 3310-est, és most már azt is tudjuk, hogy a retrokészülék mikor lesz kapható a briteknél.

Az új 3310-est fejlesztő finn HMD Global bejelentette, hogy a telefon május 24-től lesz elérhető az Egyesült Királyságban, méghozzá 49,99 fontért, ami átszámolva (ÁFA nélkül) 18500 forintot jelent, ami abszolút nem vészes összeg, ha figyelembe vesszük, hogy mennyit kérnek manapság egy iPhone-ért.

Az újragondolt Nokia 3310 persze nem okostelefon, csupán a legendás készülék kisebb, könnyebb, újradizájnolt, és némileg felturbózott változata. Csak 2G-s hálózaton tud kommunikálni, a képernyő 2,4 colos, van rajta egy 2 MP-es kamera, 16 MB memóriát tartalmaz (ami SD-kártyával 32 GB-ra bővíthető), a hátlapján pedig egy LED-es villanó található.

Forrás: Albert Llop / Anadolu Agency

A legfontosabb persze az, hogy a sárga, piros, kék és szürke színekben érkező telefonon ezúttal is ott van a világ legjobb játéka, a Kígyó, illetve az akkumulátor megint bírni fogja a strapát, hiszen a gyártó 22 órás beszélgetési, és 31 nap készenléti időt ígér a vásárlóknak.

A vadiúj Nokia 3310 Belgiumban és Hollandiában június 5-én kerül a boltokba, míg a németek a britek után két nappal, május 26-tól juthatnak hozzá a kellemes nosztalgiát árasztó retrokészülékhez.

A hazai sajtónak május 19-ére van meghívója egy rendezvényre, ahol felbukkan az “újragondolt Nokia 3310 készülék” is témaként, így nincs kizárva, hogy az itthoni megjelenés is valamikor a hónap végén esedékes, habár erről hivatalos információt vélhetőleg csak jövő pénteken kapunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik