Mobil

A világon semmit nem tud, mégis nagyon menő a minimalista mobil

A Light Phone nevű mobilt azzal a céllal tervezték, hogy felhasználója el tudjon szakadni az appokkal és közösségi médiával tűzdelt digitális világtól, ám mégse maradjon le a fontos hívásokról. Ezért kizárólag csak telefonálni lehet vele, semmi másra nem jó. És persze nagyon jól néz ki.

Azt mondják, mindenre van egy app. Ennek köszönhetően egyre több mindent a mobilunkon végzünk: útvonalat tervezünk, tájékozódunk, csevegünk, társat keresünk, pizzát rendelünk, és még sok minden mást. Azoknak, akik minderről lemondanának, és csak arra vágynak, hogy elérhetők legyenek – nekik készült a Light Phone.

A bankkártya méretű, minimalista mobil nemcsak külsejében letisztult, hanem funkcióit tekintve is. Mindössze arra alkalmas, hogy tulajdonosa hívásokat fogadjon és indítson (kilenc számot el is tud tárolni!), és megnézhesse, hogy éppen mennyi az idő. Nincsenek üzenetek és e-mailek, sőt Bluetooth és WiFi sem.

Érthető mód tervezői főleg második telefonnak ajánlják. A felhasználónak először egy fiókot kell nyitnia, majd letöltenie egy appot az elsődleges készülékén, ami utána képes átirányítani a hívásokat a Light Phone-ra, így gyakorlatilag még új szám sem kell. Persze ha valaki ragaszkodik hozzá, akkor beszerezhet egy nano SIM-kártyát. Állítólag három napig is bírja készenléti állapotban, és 45-90 percet cseveghetünk vele. Az Android egy csupaszított verzióját futtatja.

Forrás: The Light Phone (Facebook)

A készülék először 2015-ben bukkant fel a Kickstarter közösségi finanszírozós oldalon, ahol nagy sikert aratott. A támogatók januárban már megkapták saját példányaikat, de aki lemaradt róla, 150 dollárért (kb. 42 ezer forint) és persze a szállítási költségért cserébe előrendelheti. Várhatóan május végén kezdik szállítani.

Specifikációk

  • Szín: matt fehér, matt fekete
  • Súly: 38,5 gramm
  • Processzor: Qualcomm 8208
  • Kijelző: OLED
  • Üzemidő: 2-4 nap készenléti üzemmódban,
  • Beszélgetési idő: 45-90 perc
  • SIM-kártya: Nano SIM
  • Csatlakozás: MikroUSB

Ajánlott videó

Olvasói sztorik