Mobil

Egyre biztosabb, hogy ilyen lesz az új iPhone

Újabb hét, újabb iPhone-szivárgás: egy frissen megosztott tervrajz is egyre biztosabbá teszi az eddigi pletykákat.

Az Apple következő csúcsmobiljával kapcsolatban már most rengeteg a találgatás, heti rendszerességgel érkeznek újabb és újabb pletykák a vélhetően iPhone 8 néven megjelenő készülékről.

Hol lesz a Touch ID?

A felhasználókat különösen foglalkoztatja az a kérdés, hogy vajon hová kerül majd az ujjlenyomat-olvasó. Ezen a téren semmi sem biztos: elég csak arra gondolni, hogy a Samsung szakítva a hagyományokkal az előlapról a hátlapra tette a szenzort, míg a Huawei épp ellenkezőleg döntött, s kijelző alján helyezte azt el.

Vélhetően az Apple is követi az idei trendet: rendkívül vékony kávákban, széltől-szélig terjedő kijelzőben gondolkodik. A Touch ID – amely eddig a fizikai Home gombon kapott helyett – idén vagy a kijelző alján, vagy a hátlapon kap helyet.

Benjamin Geskin dizájner és szivárogtató nemrég közzétett tervrajza alapján úgy tűnik, nem a hátlapra nem kerül, ott a kamerán és logón kívül nincs más. Ugyanakkor korábbi fotókon éppen a logó alatt volt látható az ujjlenyomat-olvasó.

Változik a hátlapi dualkamerák elrendezése is. Az eddigi vízszintes elrendezés helyett immár egymás alatt-felett láthatóak a lencsék. Nem ez az első alkalom, hogy a netre kiszivárgott képen így helyezkednek el, éppen egy hete írtunk erről. azt azonban még nem tudni, miért dönthet így az Apple, sokak szerint a jövőben érkező, kiterjesztettvalóság-funkciókhoz lehet köze az elrendezésnek.

A tervrajzon látható a készülék jelentős részét elfoglaló nagy kör, ez valószínűleg a vezeték nélküli töltésre utal.

A videót is érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen bár Geskin állítása szerint 95 százalékosan biztos forrásában, nem számít olyan nagy névnek a szivárogtatások terén, mint mondjuk Evan Blass.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik