Mobil

Fontos újítást tartalmaz az iPhone legújabb operációs rendszere

Az iOS 10.3 megjelenése után végre könnyebb lesz megmondani, melyik alkalmazásaink elavultak, és melyek azok, amik nem működnek majd az iOS 11 érkezése után.

Az iOS 11 ugyanis nem támogatja majd a 32 bites applikációkat. Ezek után pedig az Apple fejlesztői nem fáradoznak majd azon, hogy frissítsék a 32 bites alkalmazásokat 64 bitesre.

Eddig mindig az történt, hogy amikor telepítettünk egy frissítést, a régen letöltött applikációink furán kezdtek működni, mivel a fejlesztőik sosem frissítették őket a következő verzió működéséhez.

Az iOS 10.3 segítségével most minden iPhone tulajdonos láthatja majd, melyek azok az alkalmazásai, amik az iOS11 alatt is működnek majd. Az App Compatibility névre hallgató kiegészítő menüpontot az iPhone általános beállításai között találhatjuk majd meg. Itt lesznek majd feltüntetve sorban azok az alkalmazások, amik már elavultak és csak lassítják a telefonunkat.

Fontos megjegyezni azt is, hogy nem árt biztonsági mentést készíteni a 10.3-as operációs rendszer letöltése előtt, mivel most cseréli le az Apple a  HFS+ fájlrendszert az Apple File Systemre, így hogy biztosan ne vesszenek el adataink, érdemes inkább lementeni őket.

(ValueWalk, ZDNet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik