Mobil

Little Alchemy – rákattanós mobiljáték

Vigyázz, ez a játék beszippant. Ha nagyon elfoglalt vagy, csak óvatosan olvass tovább. Ráadásul letölteni sem kell hozzá.

Azt tudtátok, hogy ha összeadunk két számot, mondjuk 1+1-et, akkor abból alakot ölt egy jó kiállású matektanár? Mielőtt sokan belekezdenétek a számtan rettegett pedagógusát megidéző számolgatásba, azért gyorsan elárulom, ez lehetetlen, de annyira magával ragadó a Little Alchemy nevű logikai játék, hogy bármerre nézek mostanában, automatikusan egybepárosítok. Lényegében pont erről szól ez a mobilon és tableten is pörgethető alkotás, ahol a kezdeti alapelemek – levegő, föld, tűz és víz – felhasználásával és kombinálásával újabb egységeket hozhatunk létre. Teljesen kézenfekvő, hogy föld és víz keresztezéséből egy marék sarat kapunk, melyet aztán tűzzel vegyítve egy vöröslő tégla a jutalmunk. Logikus gondolkodással és kicsit előbányászva a kémiai ismereteinket, hamar több tucatnyi alkotóelemet formázhatunk meg, de igazi erőpróba és agytorna feloldani mind az 550 komponenst.

Szeretnéd tudni például, hogy miként lehet két dolog összemosásából egy rőtszakállú varázslót kapni? Igen, varázslót. Sajnáljuk, nincs kiskapu, nem árulhatjuk el a megoldást, mert a felfedezés élménye egyedül a tiétek. Számíthattok rá, hogy rengeteg furfangos és vicces végeredmény fog születni, ami gyakran megmosolyogtat. Kellemes vadászatot kívánunk, de vigyázat! Annyira beszippant ez az egyszerű elméleten működő játék, hogy a sütés-főzés mellett keresgélők pórul járhatnak, ha odakozmál az ebéd vagy a vacsora.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik