Mobil

Három éve azt ígérték, ilyen lesz az új 3310-es

Óriásit robbant a hír néhány napja: visszatér a világ egyik legsikeresebb mobiltelefonja, a Nokia 3310-es. A 2000-ben kiadott készülék a megbízhatóságáról volt híres, az akksija napokig bírta egyetlen feltöltéssel, és szinte lehetetlen volt elpusztítani. Nem csoda, hogy világszerte több mint 125 millió darabot adtak el belőle.

fotó: blogs.windovs.com

Amikor a Microsoft 2014-ben felvásárolta a Nokia mobilüzletágát, úgy tervezték, újraélesztik a sikerkészüléket, nem is akárhogyan.

A Nokia 3310 with PureView fantázianevű készülékhez már akkor annyira brutális kamerát ígértek, ami még a mai csúcskészülékekre sem jellemző. Nem kevesebb, mint 41 megapixeles felbontású, Zeiss optikás, xenon vakus kamerát építettek volna bele. Bár megőrizte volna eredeti formáját, háromhüvelykes (7,62 centis) érintőképenyőt kapott volna, és természetesen Windows Phone operációs rendszert. A modern 3310-ben kétmagos processzor, 2 GB RAM, és 32 GB beépített tárhely kapott volna helyet, ráadásul úgy, hogy nagyjából megőrizte volna az eredeti méreteit.

A projektből nem lett semmi, és Nokia mobilrészlege tavaly visszakerült finn kézbe, úgyhogy a február 26-i, barcelonai bemutatóig nem fogjuk megtudni, hogyan fog kinézni valójában az új 3310-es. Tekintve, hogy állítólag 59 euróért, azaz körülbelül 18 ezer forintért árulják majd, nem valószínű, hogy a HMD Global a Microsoft koncepcióját valósította meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik